IŞİD'ten 7 ilde canlı bomba alarmı !

IŞİD'ten 7 ilde canlı bomba alarmı !

Türkiye, şimdi de canlı bomba tehdidi ile karşı karşıya kaldı

Suriye’de IŞİD ile PYDSuriye’de IŞİD ile PYD arasında yaşanan savaş, Türkiye’yi köşeye sıkıştırdı. ABD ve Avrupa ülkelerinin baskısı ile IŞİD’e karşı savaşan PYD’ye  “silah ve peşmerge” desteğine yeşil ışık yakmak zorunda kalan Ankara, şimdi de  canlı bomba tehdidi ile karşı karşıya kaldı.  Güvenlik birimlerinin yaptığı çalışmada, IŞİD’in Türkiye’nin yedi ilinde canlı bomba saldırısı düzenlemek için çalışma yaptığı tespit edildi. Bu gelişme üzerine, tüm birimler canlı bombalar için uyarıda bulunuldu. 

Suriye’de IŞİD ile PYD arasında yaşanan savaş, Türkiye’yi köşeye sıkıştırdı. ABD ve Avrupa ülkelerinin baskısı ile IŞİD’e karşı savaşan PYD’ye  “silah ve peşmerge” desteğine yeşil ışık yakmak zorunda kalan Ankara, şimdi de  canlı bomba tehdidi ile karşı karşıya kaldı.  Güvenlik birimlerinin yaptığı çalışmada, IŞİD’in Türkiye’nin yedi ilinde canlı bomba saldırısı düzenlemek için çalışma yaptığı tespit edildi. Bu gelişme üzerine, tüm birimler canlı bombalar için uyarıda bulunuldu. 
Güvenlik birimlerine gönderilen acil kodlu uyarı yazılarında, IŞİD’in İstanbul, Ankara,  İzmir, Gaziantep, Konya, Adana ve Kilis’de canlı bomba eylemi yapmayı plandığı belirtildi. Ayrıca, IŞİD’in bu tür eylemleri sınır illerinde de yapmak istediği yönünde uyarılar da yer aldı. 

Öte yandan İŞİD ile ilgili Kilis’te geçtiğimiz hafta ilginç bir olay yaşandı. Kilis’in bir ilçesinde 19 Ekim tarihinde toplam çeşitli ülkelerden gelen 29 IŞİD’çi yakalandı. Yakalananlar,   yasal zemin olmadığı ve interpolden aranmadıkları için serbest bırakıldı. Yakalananlardan 6 Rus (üçü çocuk), 1 Tunus, 1 Suudi Arabistan, 7 Tacikistan (beşi çocuk), 6 Suriye (üçü çocuk), 3 Fransız, 3 Türk (biri çocuk), 1 Çin ve 1 Alman-Türk vatandaşından oluştu.

Güvenlik birimlerinin yaptığı çalışmada, IŞİD’in Türkiye’nin yedi ilinde canlı bomba saldırısı düzenlemek için çalışma yaptığı tespit edildi. Bu gelişme üzerine, tüm birimler canlı bombalar için uyarıda bulunuldu.

Güvenlik birimlerine gönderilen acil kodlu uyarı yazılarında, IŞİD’in İstanbul, Ankara, İzmir, Gaziantep, Konya, Adana ve Kilis’de canlı bomba eylemi yapmayı plandığı belirtildi. Ayrıca, IŞİD’in bu tür eylemleri sınır illerinde de yapmak istediği yönünde uyarılar da yer aldı.

Öte yandan İŞİD ile ilgili Kilis’te geçtiğimiz hafta ilginç bir olay yaşandı. Kilis’in bir ilçesinde 19 Ekim tarihinde toplam çeşitli ülkelerden gelen 29 IŞİD’çi yakalandı. Yakalananlar, yasal zemin olmadığı ve interpolden aranmadıkları için serbest bırakıldı. Yakalananlardan 6 Rus (üçü çocuk), 1 Tunus, 1 Suudi Arabistan, 7 Tacikistan (beşi çocuk), 6 Suriye (üçü çocuk), 3 Fransız, 3 Türk (biri çocuk), 1 Çin ve 1 Alman-Türk vatandaşından oluştu.