IŞİD'ten toplu infaz: 137 kişiyi...

IŞİD'ten toplu infaz: 137 kişiyi...
Güncelleme:

IŞİD Irak'ta alıkoyduğu asker ve polislerden oluşan 137 kişiyi öldürüp toplu mezara gömdü.

Irak'ın Felluce kentinde terör örgütü IŞİD'in alıkoyduğu asker ve polislerden oluşan 137 kişiyi öldürdüğü ve toplu mezarlara gömdüğü iddia edildi.

Bölgedeki Duleym aşiretinin ileri gelenlerinden Muhammed ed-Duleymi, yaptığı açıklamada, "IŞİD, Felluce kentindeki Sınai semtinde alıkoyduğu 137 kişiyi toplu bir şekilde idam etti. Alıkonulanların hepsi asker ve polisti" dedi.

Söz konusu infazın bir laboratuvarda gerçekleştirildiğini dile getiren Duleymi, cesetlerin de toplu mezarlara gömüldüğünü ileri sürdü.

Duleymi, IŞİD'in bir yıldır alıkoyduğu Sahve güçlerinde görev yapan 30 kişiyi de "Tövbe ettikleri ve aynı işe tekrar dönmemeye söz verdikleri" için serbest bıraktığını, geri dönmeleri halinde öldürmekle tehdit ettiğini söyledi.

Öte yandan adını vermek istemeyen bir aşiret mensubu ise IŞİD'in 137 kişiyle ilgili infazdan önce asker ve polislerin yakınlarından "50 ila 100 bin dolar arasında değişen fidye talep ettiği"ni belirtti.
Söz konusu iddialar henüz bağımsız kaynaklardan teyit edilemedi.

Irak'ta, IŞİD öncülüğündeki silahlı grupların geçen yıl Haziran ayında Musul başta olmak üzere bazı bölgelerin kontrolünü ele geçirmesinin ardından, ülkenin çeşitli yerlerinde IŞİD ile güvenlik güçleri arasında çatışmalar sürüyor. ABD öncülüğündeki koalisyon güçleri de bir süredir IŞİD'in kontrolündeki bazı hedeflere hava saldırıları düzenliyor.