IŞİD'ten Türkiye'ye kanlı mesaj

IŞİD'ten Türkiye'ye kanlı mesaj
Güncelleme:

IŞİD Twitter üzerinden yayınladığı mesajda ABD Başkanı Obama'ya "Hala Türkiye'yi iknaya mı çalışıyorsun" diye seslendi.

İngiliz yardım görevlisi David Haines’i başını keserek öldüren IŞİD, infazın ardından, resmî twitter hesabından mesaj yayınlayarak, Türkiye’yi uyardı. Mesajda Obama’ya, “Hâlâ Türkiye’yi iknaya mı çalışıyorsun” dendi

İslam Devleti adını alan IŞİD, rehine 2 ABD’li gazetecinin ardından, bir Britanyalı yardım çalışanının da kafasını kesip videosunu yayımladı. ABD’li James Foley ve Steven Sotloff gibi İskoç asıllı David Cawthorne Haines’i de ‘Cihatçı John’ lakaplı Britanyalı militan katletti.

CAMERON: BUNLAR MÜSLÜMAN DEĞİL, CANAVAR

"Amerika'nın Müttefiklerine Mesaj" başlıklı videoda, militan, ‘’Britanya Başbakanı David Cameron’un peşmergeyi İslam Devleti’ne karşı silahlandırmasının bedelini Haines’in ödediğini’’ söyledi. Haines de, ‘’İnfazımdan, tümüyle sen sorumlusun, Cameron. Selefin Tony Blair gibi, ABD’nin koalisyonuna gönüllü girdin. Britanya başbakanlarının Amerikalılara 'hayır' diyememe eğilimini sen de gösterdin. Bedelini Britanya vatan- daşları ödüyor" diye konuşturuldu. Cameron koalisyondan çıkmazsa, sıradaki kurban olarak Britanyalı rehine Alan Henning'i gösteren IŞİD, Twitter’da, İslam Devleti Medya Merkezi’nden, ABD Başkanı Barack Obama’ya, ‘’David Haines de öldü. Hala Türkiye’yi iknaya mı çalışıyorsun’’ mesajı gönderdi.

Britanya hükümeti dün acilen toplandı. Haines’in, ‘’şeytanın vücut bulmuş hali olan bir örgüt tarafından en acımasız ve vahşi biçimde katledildiğini’’ söyleyen Cameron, katillerin peşine düşme, güçleri dahilinde her şeyi yapıp ne kadar sürerse sürsün yakalama sözü verdi. ‘’İslam barış dinidir. Bunlar Müslüman değil, canavar’’ dediği IŞİD’i ve temsil ettiklerini, ‘’demir- den kararlılıkla, ortadan kaldırmak zorunda olduklarını’’ dile getirdi. Irak ve Kürdistan Bölgesel Yönetimi’ne yardımı, ABD’nin hava saldırılarına istihbarat-lojistik desteğini sürdüreceklerini belirten Cameron, saldırılara katılma ihtimaline kapıyı kapamadı: "Strateji yoğunlaştıkça, ne adım gerekirse atmaya hazırız."

‘İSLAMİ OLMAYAN DEVLET’

IŞİD'i yıkma planını ABD-Avrupa’nın yanısıra bölgesel müttefiklerle uygulaya- caklarını söyleyip ‘’BM’de IŞİD’e karşı mümkün en geniş desteği harekete geçi-receklerini’’ vurguladı. Ülkede Müslüman din adamları ve dernekleri, Cameron ve medyaya açık çağrı yayımladı: ‘’Örgütten İslam Devleti diye söz etmeyi bırakın. Öyle diyerek meşrulaştırıyor, propagandasını yapıyor ve İslam’a hakaret ediyorsunuz. ‘İslam Devleti’ yerine ‘İslami Olmayan Devlet’ demek gerekir. Biz bu kampanyayı derhal başlatıyoruz.’’