İskenderun savaş alanına döndü

İskenderun savaş alanına döndü

İskenderun'da 14 yaşındaki Suriyeli bir çocuğun, 10 yaşındaki çocuğa tecavüze kalkıştığı iddiası ortalığı karıştırdı.

Hatay'ın İskenderun ilçesinde 14 yaşındaki Suriyeli bir çocuğun, 10 yaşındaki çocuğa tecavüze kalkıştığı iddiası şehri savaş alanına çevirdi. 1 kişinin gözaltına alındığı, 5 kişinin yaralandığı olaylarda polis ile vatandaş arasında arbede yaşandı.

 Suriyeli bir çocuğun, 10 yaşındaki A.D.'ye tecavüze kalkıştığı iddiası üzerine toplanan öfkeli vatandaşlar, Suriyelilerin işletmeciliğini yaptığı iş yerlerini taş yağmuruna tuttular. Yine Suriyelilerin işletmeciliğini yaptığı iddia edilen bir manavda bulunan karpuzlar da öfkeli kalabalık tarafından yollara fırlatıldı. Atılan taşlardan bir vatandaş da başından yaralandı.

Yaralanan vatandaşı bir araca bindirmek isteyen öfkeli kalabalık, önlerinde barikat kuran çevik kuvvet ekipleri ile arbede yaşadılar. Öfkeli kalabalığa elindeki megafon ile "Sakin olun, evlerinize dağılın" çağrısı yapan İskenderun Emniyet Müdürü Cengiz Başar olayı yatıştıramazken, İskenderun Kaymakamı Hacı Hasan Özyiğit ile Hatay İl Emniyet Müdürü Ali Doğan Uludağ da olay yerine geldiler.

İskenderun Devlet Hastanesi'nde tedavi altına alınan A.D.'nin doktor raporunda, tecavüz olayının söz konusu olmadığını kaydeden İskenderun Kaymakamı Özyiğit, "Doktor raporunda fiili herhangi bir şeyin gerçekleşmediği ifade ediliyor" dedi.

Göz yaşartıcı gazdan etkilenen polislere de ilk müdahaleyi meslektaşları yaptı. Tecavüz girişiminde bulunduğu iddiası ile gözaltına alınan şahsın ise 14 yaşında olduğu, Çocuk Büro Amirliği'nde sorgusuna devam edildiği öğrenildi.

Suriyelilerin ağırlıkta olduğu Barbaros Mahallesi polisler tarafından ablukaya alınırken, Suriyelilerin evlerinden uzaklaştırıldığı bildirildi. Ayrıca meydana gelen arbedede yaralananlar içerisinde Suriyeli vatandaş olmadığı açıklaması yapıldı.

İskenderun'da karıştıran Suriyeli tutuklandı

İskenderun’da bir çocuğa cinsel istismarda bulunduğu iddiası ile gözaltına alınan Suriye uyruklu kişinin tutuklandığı öğrenildi.

Hatay Valiliği'nden alınan bilgiye göre, Hatay’ın İskenderun ilçesinde, bir Suriyelinin, çalıştığı yere gelen bir erkek çocuğuna cinsel istismarda bulunduğu iddia edildi.

Ailenin şikayeti üzerine gözaltına alınan Suriye uyruklu 14 yaşındaki B.S. Sabah saatlerinde çıkarıldığı mahkeme tarafından tutuklandı. Olay dün öğle saatlerinde bir annenin çocuğuna cinsel istismarda bulunduğunu 155 hattına bildirmesi ile ortaya çıktı.

Çocukta yapılan kontrollerde cinsel istismara rastlanmadığı doktor raporu ile anlaşılmasına rağmen Suriyelilerin yoğun olarak yaşadığı mahallelerde gerginlikler yaşandı. Suriyelilere ait olduğu iddia edilen dükkanlar vatandaşlar tarafından taşlanınca bölgeye çok sayıda çevik kuvvet polisi sevk edilmişti.