Isparta'daki trafik kazası son durumu gelişmeleri

Isparta'daki trafik kazası son durumu gelişmeleri

Konya Valisi Muammer Erol, Yalvaç ilçesindeki trafik kazasıyla ilgili, "24 kişilik araç 46 yolcu. 46 yolcu farklı farklı araçlarla, jandarma kontrol ettikten sonra bir araçta toplanıyor. Bu hepimize ibret olsun" dedi.

ISPARTA (AA) - Konya Valisi Muammer Erol, Yalvaç ilçesindeki trafik kazasıyla ilgili, "24 kişilik araç 46 yolcu. 46 yolcu farklı farklı araçlarla, jandarma kontrol ettikten sonra bir araçta toplanıyor. Bu hepimize ibret olsun" dedi. 

Erol, Milli Eğitim Bakan Yardımcısı Orhan Erdem ile geldiği Yalvaç Devlet Hastanesinde, elma işçilerini taşıyan midibüsün devrilmesi sonucu yaşamını yitirenlerin yakınlarıyla görüştü. 

Cenazelerin bulunduğu morga giderek yetkililerden bilgi alan Erol, gazetecilere yaptığı açıklamada, kazadan duyduğu üzüntüyü dile getirdi.

Vali Erol, "Maalesef aracın istiap haddini aşan yolcu sayısı nedeniyle frende çıkan bir problem sonrası aracın şarampole devrilmesiyle şu an itibarıyla 17 vatandaşımız yaşamını yitirdi" dedi. 

Araçtaki yolcu sayısının, sürücü dahil 46 olduğuna dikkati çeken Erol, şöyle konuştu:

"Yaralılarımızdan Isparta ve Konya'da bulunanlardan birkaçının durumu ağır. İnşallah onların da tedavisi olumlu sonuç verir. 24 kişilik araç, 46 yolcu var. 46 yolcu farklı farklı araçlarla jandarma kontrol ettikten sonra bir araçta toplanıyor. Bu hepimize ibret olsun. 'Arkadan dolaşıp aşalım geçelim' gibi şeyler insanlara ne büyük acılar yaşatıyor. Bu dilerim son olur." 

Milli Eğitim Bakan Yardımcısı Orhan Erdem ise 17 ailenin acısını ifade etmekte zorlandıklarını belirterek "Devletimizin tüm imkanlarıyla vekillerimizle yetkililerimizle acılı ailelerin yanındayız. Acılarını paylaşmaya çalışıyoruz. Başımızı sağ olsun" dedi. 

Öte yandan, otopsi işlemleri tamamlanan cenazelerin bir kısmı ailelerine teslim edilerek memleketlerine gönderildi.