İsrail askerleri savaşmamak için...

İsrail askerleri savaşmamak için...
Güncelleme:

İsrail askerlerinin savaşta ayaklarından yaralanması ülke medyasının dikkatini çekti.

İsrail askerlerinin çoğunluğunun ayaklarından yarlanması İsrail basının dikkatleri çekti.
 

Son olarak 15 askerin topuklarından vurulması iddiaları güçlendirdi. Gazze merkezli yayın yapan El'an internet sitesin İsrail basınına dayandırdığı haberinde Gazze savaşından kaçmak isteyen İsrail askerlerinin kendilerini ayaklarından vurduğu öne sürüldü.

GAZZE'NİN GÜNEYİNE SALDIRDILAR

İsrail ordusuna ait birliklerin Gazze'nin güneyindeki Han Yunus'ta bazı bölgelere düzenlediği saldırıda 1 Filistinli hayatını kaybetti, onlarca kişi yaralandı.
 
Görgü tanıklarından alınan bilgiye göre, Han Yunus'un doğusundaki Huzaa ve Abasan beldelerine karadan ve havadan saldırı düzenledi. Hedef gözetmeksizin rastgele düzenlenen saldırılarda bomba ve silahların yanı sıra gaz da kullanıldığı ifade edildi.
 
Saldırıda, 1 Filistinli hayatını kaybetti, onlarca kişi yaralandı. İsrail'in karadan ve havadan yürüttüğü saldırılarda ayrıca pek çok ev ile tarım arazileri zarar gördü.
 
Bölge sakinleri, Huzaa beldesindeki ölü ve yaralı sayısının artmasından endişe ettiklerini belirterek, İsrail'in ölü ve yaralıları çıkarmak için ambulans ve sivil savunma ekiplerinin bölgeye girmesini engellediğini söyledi.
 
HAYATINI KAYBEDENLERİN SAYISI 636'YA ULAŞTI
 
Öte yandan, Han Yunus'un doğu bölgelerinde, İsrail askerleri ile Filistinli direniş grupları arasında çatışmaların devam ettiği kaydedildi.
 
Gazze'de görevini fiilen sürdüren eski Filistin Hükümeti sağlık Bakanlığı Sözcüsü Eşref el-Kudra, AA muhabirine yaptığı açıklamada, İsrail'in 7 Temmuz'dan bu yana Gazze'ye yönelik saldırılarında hayatını kaybedenlerin sayısının 636'ya, yaralananların ise 4 bin 40'a yükseldiğini ifade etti.
 
İsrail, 7 Temmuz'da "Koruyucu Hat" adı altında Gazze'ye havadan, 17 Temmuz Perşembe akşamı da karadan saldırıya geçmişti.