İsrail Gazze'nin can damarını kesti

İsrail Gazze'nin can damarını kesti
Güncelleme:

İsrail’in Gazze Şeridi’ne saldırıları devam ederken, İsrail tankları bugün bölgedeki tek elektrik santralini vurdu.

İsrail savaş uçakları bugün Gazze’de Hamas’ın üst düzey lideri İsmail Haniye’nin evini yerle bir ederken, Hamas’ın El Aksa televizyonunun binası da hasar gördü. Bugün vurulan hedefler arasında  bir cami ile hükümet binaları da bulunuyor.

TEK ELEKTRİK SANTRALİNİ VURDU

İsrail ayrıca bugün Gazze’deki tek elektrik santralini de vurdu. Santralin 3 yakıt deposundan biri İsrail tankları tarafından vuruldu. Gazze elektrik dağıtım şirketi yetkilisi Cemal Dardasavi, bu saldırı sonucu santrali kapatmak zorunda kaldıklarını söyledi. Santralin vurulması sonucu büyük yangın çıkarken, yükselen alevler uzaktan bile görülüyordu.

Dardasavi, yangın sonucu 15 işçinin içeride mahsur kaldığını aktarırken, hasarın onarılmasının aylar süreceğini kaydetti. Saldırı sonucu can kaybı konusunda ise henüz bir açıklama yapılmadı.


Gazze’deki tek elektrik santrali vurulmadan önce ise saldırılar sonucu elektrik hatları zarar gördüğü için günlük sadece 3 saat elektrik sağlanıyordu.

Elektrik santraline saldırı konusunda bir yorum yapmayan İsrail ordusu sözcüsü Peter Lerner, ancak İsrail’in son saldırılarının Hamas’a baskıyı daha da artırdığını savundu.

Gece evi vurularak enkaz yığınına dönen Hamas’ın üst düzey lideri İsmail Haniye ise “taşları yıkmanın azimlerini kıramayacağını” belirtti. Haniye ayrıca saldırı sırasında evde kimse olmadığını ve hiç kimsenin de zarar görmediğini aktardı.