İsrail ordusu Huza'ya giriyor

İsrail ordusu Huza'ya giriyor
Güncelleme:

İsrail ordusu, gazze'deki Huza bölgesine giriyor.

Han Yunus'taki Huza bölgesi gece boyu İsrail savaş uçakları tarafından bombalanmıştı. Bombalama ve top ateşi gündüz de devam etti. Öğleden sonra kısmi biçimde Huza'ya giren İsrail ordusu bölgedeki binaların çatılarına keskin nişancılar yerleştirdi. 

Al Jazeera'nin Gazze muhabiri Vail Dahduh, Huza bölgesinde çok sayıda ölü ve yaralı olduğu bilgisi aldıklarını, ancak sivillerin açık biçimde hedef alınmasından dolayı kimsenin bölgeye giremediğini söylemişti. Dahduh, İsrail ordusuna bağlı insansız hava araçlarının da bölgeyi havadan bombaladığını aktardı. 

Gece saatlerinde açıklama yapan Filistin İçişleri Bakanlığı, İsrail ordu birliklerinin Han Yunus'un Huza bölgesinde rastgele top atışı gerçekleştirdiğini duyurmuştu. Bakanlık, İsrail topçularının ağır bombardıman yaptığını belirterek, “Huza'da Şecaiyye'de uygulanan senaryo tekrarlanıyor. Bu gece Huza katliamına şahit olabiliriz” açıklaması yaptı.

Hamas da gece saatlerinde İsrail ordusunun Han Yunus'un Huza ve Abasan bölgelerinde katliam yaptığını açıklamıştı.

Yine hastane hedef alındı

İsrail ordusu, Han Yunus'un doğusunda Abasan bölgesini de yoğun bombardıman altında tuttu. Bölgedeki Cezayir Hastanesi bombalanan yerler arasında. Hastane saldırının ardından boşaltıldı. 

Abasan ve Huza bölgelerindeki yaralılara ulaşmak isteyen bir ambulans da İsrail ordusu tarafından vuruldu.

Gazze'deki uluslararası insan hakları kuruluşları ambulansların Huza'ya ulaşabilmesi için çağrı yaptı. Karadan Huza'ya girilmesi üzerine bölgedeki insani durumun daha da kötüleşmesi bekleniyor.

Gazze'de 8 Temmuz'da başlayan İsrail saldırılarında şimdiye kadar 663 kişi öldü, 4 binden fazla kişi yaralandı.

Al Jazeera