İsrail'deki Arap Kentlerinde Gerginlik

İsrail'deki Arap Kentlerinde Gerginlik

Batı Şeria, Kudüs ve Gazze'de yaşanan olayları protesto etmek isteyen Filistinli gençler ile İsrail polisi arasında arbede yaşandı

Batı Şeria, Kudüs ve Gazze'de yaşanan olayları protesto etmek isteyen İsrail'de yaşayan Filistinli gençler ile İsrail polisi arasında çıkan arbedede 3 Filistinli'nin gözaltına alındığı bildirildi.

Görgü tanıklarından alınan bilgiye göre, Ümmül-Fahm ve et-Tayyibe kentlerinde yaşayan Filistinli gençler, Kudüs, Batı Şeria ve Gazze Şeridi'nde meydana gelen olayları protesto etmek istedi. Filistinli gençler ile İsrail polisi arasında çıkan arbedenin ardından 3 Filistinli gözaltına alındı.

Öte yandan İsrail'in kuzeyindeki Arrabetu'l Betuf beldesinde de yüzlerce Filistinli'nin katıldığı bir yürüyüş düzenlendi. Çok sayıda İsrail polisinin de hazır bulunduğu gösteride, eylemciler sık sık Mescid-i Aksa'ya destek sloganları attı ve İsrail'in Araplara karşı uyguladığı siyaseti değiştirmesini istedi. 

Göstericilere, İsrail polisine bıçaklı saldırı girişiminde bulunduğu gerekçesiyle dün İsra Abid isimli Filistinli genç kızın İsrail polisi tarafından vurulduğu anları gösteren bir video izletildi. 

Dün öğle saatlerinde meydana gelen olayda yaralanan Filistinli genç kız yaralı olarak hastaneye kaldırılmıştı.

Cuma namazından sonra Batı Şeria ve Kudüs'ün yanı sıra Gazze Şeridi'nin İsrail sınırına yakın bölgelerinde düzenlenen gösteriler sırasında İsrail askerleri ile Filistinli göstericiler arasında meydana gelen olaylarda 7 Filistinli ölmüş, aralarında AA kameramanı Metin Yüksel Kaya'nın da bulunduğu onlarca kişi yaralanmıştı.

Batı Şeria ve Kudüs bir süredir Yahudi yerleşimcilerin Mescid-i Aksa'ya yönelik baskınlarına tepki gösteren Filistinliler ile İsrail askerleri arasında yaşanan olaylara sahne oluyor.

Kaynak: Anadolu Ajansı