İsrail'e binlerce gönüllü katılıyor

İsrail'e binlerce gönüllü katılıyor
Güncelleme:

İsrail'e 40 ülkeden gönüllü 5 bin Yahudi kökenli asker gönderilmesi gündeme geldi.

Gazze'ye yönelik saldırılarının şiddetini her geçen gün biraz daha artıran İsrail'e 40 ülkeden gönüllü 5 bin Yahudi kökenli asker gönderilmesi gündeme geldi.

Yenişafak'ın haberine göre; Batılı istihbarat servisleri İsrail ordusuna katılmaya karar veren vatandaşlarını ve ortak oldukları Filistin işgalinde işledikleri savaş suçunu görmezden geliyor. Görünüşe göre İsrail ve Batılı müttefiklerin gözünde Yahudi köklere sahip olmak, Filistin topraklarının yasadışı işgalini savunmak için yeterli bir gerekçe. Avrupalı liderler başka ülkelerde yer alan savaşçıların ülkelerine dönmesini engellemek gibi bir çaba içinde de değiller.
 
BİNLERCE GÖNÜLLÜ GİDİYOR
 
Asker gücü takviyesi İsrail devletinin kurulmasıyla sona ermedi, hala devam ediyor. 40'tan fazla ülkeden binlerce gönüllü İsrail ordusunun tüm dallarında hizmet vermek için İsrail'e geliyor.Online Mahal takviye programı görünüşte İsrail'i korumayı ve İsrail ordusu ile gönüllüler arasındaki bağı güçlendirmeyi amaçlıyor. İsrailli olmayan Yahudiler 18 aylık bir turdan sonra ordunun saflarına katılabiliyorlar.
 
MADDİ DESTEK
 
Yurt dışından gelerek görev yaklaşık 5 bin Yahudi, 'yalnız asker' (lone soldier) ünvanını taşıyor. Geçtiğimiz Mayıs ayında Tel Aviv 'yalnız asker' merkezi, Amsterdam Sar-El şubesine bağlı olan bir Hollandalı'nın sağladığı maddi destek sayesinde açıldı. 16 yaşından büyük herkes burada gönüllü olarak çalışabiliyor. Bu gruplar 10'dan fazla ülkede temsil ediliyor ve her yıl bu gruplara yüzlerce gönüllü katılıyor.