- IMKB

- 54.810
- Dolar

- 1,8425
- Euro

- 2,3065
- Altın

- 619,17
- Ankara : 11 °C
- İstanbul : 13 °C
- İzmir : 12 °C
- Adana : 15 °C
- Antalya : 15 °C
- Diyarbakır : 12 °C
İsrail'le ihracat arttı

Türkiye ve İsrail arasındaki ekonomik ilişkiler siyasi kriz tanımıyor. Siyasi gerginliğe rağmen İsrail'in Türkiye'ye ihracatı 2011 yılında yüzde 42 artarak 1,85 milyar dolara tırmandı. Aynı şekilde Türkiye'den ithalatı da yüzde 20 artış göstererek 2,1 milyar Dolar olarak gerçekleşti. Port2Port adlı internet sitesinin haberine göre geçtiğimiz Aralık ayında İsrail'in Türkiye'ye ihracatı bir önceki yılın aynı ayına göre yüzde 51 arttı.
Türkiye'nin ticaret fazlasına sahip olduğu az sayıdaki ülkeden biri olan İsrail ile toplam ticaret hacminin de 4 milyar dolara ulaştığı belirtiliyor. İsrail'in benzer şekilde Arap komşuları Mısır ve Ürdün'e olan ihracatında da yüzde 26'lık bir artış sağladığı ifade ediliyor.
İhracat Enstitüsü'nün geçtiğimiz hafta yayınladığı belirtilen istatistiklere göre İsrail'in son 5 yılda ihracatını en fazla geliştirdiği ülkeler sırasıyla Çin, Hindistan, İngiltere ve Türkiye. Bu dönemde İsrail'in Türkiye'ye ihracatı yüzde 58 oranında arttı.
2008 yılında başlayan İsrail'in Gazze'ye yönelik saldırısından sonra hızla bozulmaya başlayan Türk-İsrail ilişkileri 2010 yılındaki Mavi Marmara olayıyla zirve yapmış, iki ülke diplomatik ilişkileri tarihindeki en büyük krizi yaşamıştı.
Ancak iki ülkenin de krizi diplomatik ve askeri alanlarla sınırlı tutması, ekonomik ilişkilerin büyük bir zarar görmesini engellemişti. Krizle birlikte her yıl Türkiye'ye giden yaklaşık 500 bin İsraillinin de büyük bir kısmı başka ülkeleri tercih etmeye başlamıştı. (Cihan)
- Bugün
- Dün
- Bu Hafta
- Bu Ay
- Eurovision'da Türkiye üzüldü, sevinen İsveç oldu !
- AK Parti'de istifa sesleri !
- 400 kilo ağırlığındaki kız evden çıkamadı
- Prezervatif tarih mi oluyor?
- Başbakan'dan özür bekliyorlar
- Memurlara maaş farkı ödeniyor !
- Cem Uzan değil mi o ?
- Teröristler Ankara'yı havaya uçuracaktı
- Fakirin kredi kartına inceleme
- Acun: Onlara bir dilim ekmek bile yok...
Yazılım & Teknik Destek: CM Bilişim








Sporun doğru adresi
Kadinlara çok özel bir haber
Medyanın 24 saat açık kafesi












































Bu habere 3 yorum yapıldı.
bunların herşeyleri yalan.hani israille alış-verişi kesmiştik.sadece verişi kestik israilden alarak bu milletin parasını akıtıyorlar.türkiyeye ve türklere kim düşmanlık ederse akp hükümetinin en birinci dostu oluyor.
BeğendimBeğenmedimakpli yorumcular bu tur konulara yorum yapmazlar sevgili kardesim,varsa yoksa baska kisilere hakaret edebilecek haberlere yorum icin kosarlar,hadi bakalim ne diyecek yalaka kisiler,bu ticaretin artmasi mavi marmara,nin oduludur,
BeğendimBeğenmedimBi zahmet AKP ye oy verenler yorum yapsalar.
BeğendimBeğenmedim