İstanbul Adliyesi, yeni HSYK üyesini törenle uğurladı

İstanbul Adliyesi, yeni HSYK üyesini törenle uğurladı

Hakimler ve Savcılar Yüksek Kurulu (HSYK) üyeliğine seçilen İstanbul hakimlerinden Mehmet Durgun törenle Ankara’ya uğurlandı. Seçimlerde kavga gürültü olmadığını ama biraz çekişme yaşandığını belirten Durgun, yeni HSYK’da herkese...

Hakimler ve Savcılar Yüksek Kurulu (HSYK) üyeliğine seçilen İstanbul hakimlerinden Mehmet Durgun törenle Ankara’ya uğurlandı. Seçimlerde kavga gürültü olmadığını ama biraz çekişme yaşandığını belirten Durgun, yeni HSYK’da herkese yakışır uygulamalar olması temennisinde bulundu.

HSYK üyeliğine seçilen Durgun için İstanbul Adalet Sarayı’nda uğurlama töreni düzenlendi. Burada konuşan Durgun, “Yaklaşık 3 aydan beri bir seçim süreci yaşadık. Biraz çekişmeli geçti. Ama İstanbul kendine yakışan bir seçimi yaptı diye düşünüyorum. Kavga olmadı gürültü olmadı biraz çekişme oldu. Zaten istanbul’a bu yakışır. Bizans ve Osmanlı’ya başkentlik yapan, kültür ve medeniyet şehrimiz kendi içerisinden bir HSYK çıkardı. Bunun yükü çok ağır, inşallah sizlerin emanetini en iyi şekilde taşıyacağım. Sizlere, İstanbul’a, Türk milletine ve devletine yakışan bir HSYK’nın oluşması için emanetinizi en iyi şekilde taşıyarak hizmet edeceğime hepinizin huzunuda söz veriyorum.” dedi.

Seçimin bittiğini ifade eden Durgun, “Artık kucaklaşma zamanı. Ayrılıkları gayrılıkları bir kenara koyacağız. Devletimize ve milletimize hizmet etmek için her dakikamızı saniyemizi sarfedeceğimize huzurlarınızda yine söz veriyorum.” diye konuştu.

Seçimlerin gelip geçici olduğunu belirten Durgun, “Baki olan devletimiz ve milletimizin birliği ve bütünlüğü. Milletimizin ve yargı camiamızın birlik ve bütünlüğü için emek sarfeden bütün arkadaşlarımızı tekrar saygıyla selamlıyorum. İnşallah yeni HSYK’da hepinize yakışır uygulamalar olur. Haksızlık ve adaletsizlikle inşallah yüzyüze gelmeyiz. Aranıza geldiğimiz zaman inşallah mahçup bir şekilde değilde alnımız dik bir şekilde sizlerle kucaklaşma imkanımız olur. Allah bizim sizlerin önünde alnımızı yere eğdirmesin.” ifadelerini kullandı.

Konuşmanın ardından Durgun’a çiçek verildi ve alkışlarla adliyeden uğurlandı.

CİHAN