İstanbul Başakşehir: 2 - Fenerbahçe: 2

İstanbul Başakşehir: 2 - Fenerbahçe: 2

İstanbul Başakşehir: Volkan Babacan, Uğur Uçar, Yalçın Ayhan, Epureanu, Alparslan Erdem, Mahmut Tekdemir, Badji, Edin Visca, Mossoro (Dk. 85 Sedat Ağçay),...

Stat: Başakşehir Fatih Terim

Hakemler: Ali Palabıyık, Cem Satman, Serkan Çimen

İstanbul Başakşehir: Volkan Babacan, Uğur Uçar, Yalçın Ayhan, Epureanu, Alparslan Erdem, Mahmut Tekdemir, Badji, Edin Visca, Mossoro (Dk. 85 Sedat Ağçay), Doka (Dk. 74 Enver Cenk Şahin), Mehmet Batdal

Fenerbahçe: Volkan Demirel, Mehmet Topuz, Bruno Alves, Egemen Korkmaz, Caner Erkin, Mehmet Topal, Emre Belözoğlu (Dk. 46 Meireles), Diego Ribas, Dirk Kuyt (Dk. 61 Webo), Alper Potuk, Moussa Sow

Goller: Dk. 53 ve 63 Mehmet Batdal (İstanbul Başakşehir), Dk. 80 Diego Ribas, Dk. 88 Webo (Fenerbahçe)

Kırmızı kartlar: Dk. 84 Mehmet Topuz, Dk. 90+3 Alves, Dk. 90+3 Caner Erkin, Dk. 90+5 Webo (Fenerbahçe)

Sarı kartlar: Dk. 35 Emre Belözoğlu, Dk. 68 Egemen, Dk. 69 Bruno Alves, Dk. 73 Caner, Dk. 89 Meireles, Dk. 90+6 Volkan Demirel (Fenerbahçe) Dk. 41 Mahmut Tekdemir, Dk. 84 Mossoro (İstanbul Başakşehir)

Süper Lig Süleyman Seba Sezonu'nun 33. haftasında İstanbul Başakşehir, konuk ettiği Fenerbahçe'yle 2-2 berabere kalırken, bu sonuçtan sonra Galatasaray da şampiyonluğunu resmen ilan etti. Fenerbahçe müsabakayı 7 kişi tamamladı.

İstanbul Başakşehir Fatih Terim Stadı'nda oynanan ve hakem Ali Palabıyık'ın düdük çaldığı maçın ilk yarısı golsüz berabere sonuçlandı. İstanbul Başakşehir'i 2-0 öne geçiren golleri 53 ve 62. dakikalarda Mehmet Batdal kaydetti. Konuk Fenerbahçe 80. dakikada Diego Ribas'ın golüyle skoru 2-1'e getirdi. 84. dakikada Mehmet Topuz kırmızı kart görerek takımını 10 kişi bırakırken, sarı lacivertli ekip 88. dakikada Pierre Webo'nun golüyle skor 2-2 oldu.

Bu dakikadan sonra maçta gerginlik artarken kaleye gitmekte olan topu elle kesen Bruno Alves 90+3. dakikada hem penaltıya neden oldu hem de kırmızı kart gördü. Pozisyona itiraz eden ve hakemle tartışan Caner Erkin de kırmızı kartla oyun dışına giderken Fenerbahçe sahada 8 kişi kaldı. 90+5. dakikada da Pierre Webo rakibine yaptığı sert hareket sonrasında kırmızı kartla oyun dışında kalırken, Fenerbahçe de maçı 7 kişiyle tamamladı.

Bu sonuçla Fenerbahçe puanını 71 yaparken 2. sırada kaldı. Galatasaray ise ligin bitimine bir hafta kala en yakın rakibinin 5 puan önünde şampiyonluğunu ilan etti. İstanbul Başakşehir ise 58 puanla 4. sıradaki yerini korudu.

53. dakikada ev sahibi ekip öne geçti. Bu dakikada Uğur Uçar'ın sağdan cezaalanı içine yaptığı ortada Mehmet Batdal, kafayla tamamladığı meşin yuvarlağı ağlara gönderdi: 1-0.

63. dakikada Başakşehir farkı ikiye çıkardı. Bu dakikada Edin Visca'nın cezaalanı dışından sert şutunu kaleci Volkan Demirel çeldi. Pozisyonu takip eden Mehmet Batdal, yakın mesafeden sert bir vuruşla topu filelere gönderdi: 2-0.

81. dakikada Fenerbahçe farkı bire indirdi. Bu dakikada sağ çaprazda topla buluşan Diego Ribas, sert bir vuruşla topu ağlarla buluşturdu: 2-1.

88. dakikada Fenerbahçe beraberliği yakaladı. Bu dakikada Caner'in soldan yaptığı ortada cezasahası içinde topa iyi yükselen Webo, kafayla kalecinin sağından topu filelere gönderdi: 2-2.

90+3. dakikada ev sahibi İstanbul Başakşehir, penaltı kazandı. Bu dakikada hızlı gelişen İstanbul Başakşehir atağında Stephane Badji'nin pası ile sağ kanatta topla buluşan Uğur Uçar yerden pasını ceza sahası içerisinde bulunan Cenk Şahin'e verdi. Cenk Şahin kaleci Volkan Demirel'den sıyrılıp şutunu çekti, çizgi üzerinde topa eli ile Bruno Alves müdahale etti. Pozisyonda hakem penaltı noktasını gösterdi.

Bu pozisyonda Bruno Alves kırmızı kartla oyun dışında kalırken, pozisyona itiraz eden Caner Erkin de kırmızı kartla oyun dışında kaldı. Penaltı atışını Mehmet Batdal kullandı ve sert vuruşunda meşin yuvarlak üstten auta gitti.

Kalan dakikalarda da başka gol olmayınca mücadele 2-2 tamamlandı.

Kaynak: CİHAN Haber Ajansı