İstanbul Esenyurt Üniversitesi’nde İlk Dersi Rektör Verdi

İstanbul Esenyurt Üniversitesi’nde İlk Dersi Rektör Verdi

İstanbul Esenyurt Üniversitesi 2013-2014 eğitim ve öğretim yılına gerçekleştirilen törenle merhaba dedi. İstanbul Esenyurt Üniversitesi’nde eğitime başlayan gençlere ilk dersi üniversite rektörü Prof. Dr. Cuma Bayat verdi.

- İstanbul Esenyurt Üniversitesi 2013-2014 eğitim ve öğretim yılına gerçekleştirilen törenle merhaba dedi. İstanbul Esenyurt Üniversitesi’nde eğitime başlayan gençlere ilk dersi üniversite rektörü Prof. Dr. Cuma Bayat verdi.

4 fakülte, 52 bölümle eğitim hayatına kazandırılan İstanbul Esenyurt Üniversitesi 2013-2014 akademik yılı açılış töreniyle eğitim ve öğretim hayatına merhaba dedi. 295 öğrenciyle öğretime başlayan İstanbul Esenyurt Üniversitesi’nin açılışına katılan öğrencilere ilk dersi İstanbul Esenyurt Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Cuma Bayat verdi. Üniversitenin açılış törenine; Esenyurt Kaymakamı Ekrem İnce, Esenyurt Kaymakamı Esenyurt Belediye Başkanı Necmi Kadıoğlu, İstanbul Esenyurt Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Cuma Bayat, çok sayıda akademisyen ve öğrenci katıldı.

“BİZİM İŞİMİZ, SİZİN ÖNÜNÜZÜ AÇMAK”

Esenyurt Belediye Başkanı Necmi Kadıoğlu yaptığı konuşmada, ilçeye üniversite kazandırılmasından dolayı heyecan duyduğunu söyledi.

Başkan Kadıoğlu, kendisinin de zor şartlar altında üniversite kazandığını belirterek, “Ben 1970 yılında üniversiteye girdim o zaman üniversiteye girmek zordu. Aile baskısı, üniversite sayısı az, ekonomik imkansızlıklar vardı. Sevgili gençler, bizim işimiz sizin önünüzü açmak. İstiyoruz ki üniversitemiz ilçenin tamamına yayılsın. 5 yıl sonra şekilde sizin desteğinizle göreceksiniz ki çok daha iyi olacak” dedi.

Başkan Necmi Kadıoğlu, öğrencilere gelecekte mesleklerini en iyi şekilde yapmaları konusunda nasihatte bulundu.

İSTANBUL ESENYURT ÜNİVERSİTESİ 295 ÖĞRENCİYLE ÖĞRETİM HAYATINA BAŞLADI

İstanbul Esenyurt Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Cuma Bayat, üniversitenin çok kısa bir sürede kapısını açtıklarını belirterek, “Yaklaşık 4 ay gibi bir zaman diliminde altyapısı, öğretim görevlisi, idari personeli ve öğrencisiyle 2013-2014 öğretim yılına başlamış bulunuyoruz. Bugün 4 fakülte, 2 yüksekokul, 2 meslek yüksek okulu, 3 enstitü bünyesinde 52 bölüm ve programla üniversitemiz 295 öğrenciyle eğitime başlamanın gururunu hep birlikte yaşıyoruz” dedi.

Üniversitenin Türkiye’nin ve dünyanın her yerinden öğrenci kabul ettiğini belirten Prof. Bayat, “Ek kontenjan tercihlerinde üniversitemiz İstanbul’daki üniversiteler arasında lisans kontenjanlarında 2’inci ön lisans tercihlerinde 4’üncü sıraya yerleşmiştir” diye konuştu.

ÖĞRENCİLERE İLK DERSİ REKTÖR BAYAT VERDİ

Üniversitenin ilk öğrencilerinden anestezi bölümü öğrencisi Özlem Kiraz, tercihlerinde İstanbul Esenyurt Üniversitesi’nin vizyon ve misyonunun etkili olduğunu belirterek, “Sevgili arkadaşlar bizler İstanbul Esenyurt Üniversitesi’ni tercih ederek çok güzel bir aileye katıldık” dedi.

Konuşmaların ardından Prof. Dr. Cuma Bayat, “Küresel Isınma ve Etkileri” başlığıyla ilk dersi Esenyurt Üniversitesi öğrencilerine verdi.

Açılış töreninin sonunda Başkan Necmi Kadıoğlu, üniversitenin yapımında emeği geçenlere teşekkür plaketi takdim etti.