İstanbul Merkezli "Siber Dolandırıcılık" Operasyonu

İstanbul Merkezli "Siber Dolandırıcılık" Operasyonu

8 ilde düzenlenen eş zamanlı operasyonda 37 kişi gözaltına alındı

İSTANBUL (AA) - İstanbul merkezli 8 ilde siber dolandırıcılık ve nitelikli hırsızlığa yönelik eş zamanlı operasyonda 37 kişi gözaltına alındı.

İstanbul Siber Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, bir yıl süren teknik ve fiziki takip sonrası bu sabah Ankara, Konya, Karaman, Artvin, Sakarya, Bolu ve Bursa'nın yanı sıra İstanbul'un 15 ilçesinde eş zamanlı operasyon düzenledi. 

Operasyonda, hackerler aracılığıyla iş adamları ve holding yöneticilerinin kimlik bilgilerini ele geçirerek dolandırıcılık ve nitelikli hırsızlık yaptıkları iddiasıyla, aralarında şebeke lideri olduğu öne sürülen A.K'nin de bulunduğu 37 kişi gözaltına alındı.

Şebekenin, telefon bankacılığı işlemlerinde kimlik bilgileri ellerinde olan kişilerin güvenlik sorularını yanıtlayarak hesaplarından havale yaptırıp veya açtırdıkları ek hesap ya da kredi kartlarıyla yaptıkları alışverişlerle haksız kazanç elde ettikleri iddia edildi. 

Dolandırıcıların şu ana kadar 31 iş adamı ve iş kadınına ait hesap veya kartlardan 5 milyon liranın üzerinde haksız kazanç sağladığı ileri sürüldü. 

Operasyonun devam ettiği bildirildi. 

Kaynak: Anadolu Ajansı