İstanbul suikast merkezi oldu !

İstanbul suikast merkezi oldu !

Mega şehir İstanbul, uluslararası istihbarat servislerinin ve terör gruplarının "operasyon merkezi" halini aldı.

İstanbul’da Tacik muhalif lider Umarali Kuvatov’un öldürülmesiyle birlikte Türki Cumhuriyetlerin Türkiye’de yaşayan önemli isimlerine yönelik suikastların sayısı, Mersin ve Ankara’dakilerle birlikte 12’ye yükseldi. Sözcü'deki habere göre Özgür Suriye Ordusu (ÖSO), El Nusra, IŞİD örgütleri ile Suriye, Irak, Mısır, Çeçen muhalifler ve düşmanlarının hesaplaşması, İstanbul’un uluslararası istihbarat servislerinin çevre ülkelere yönelik operasyon merkezi haline geldiği yorumlarına neden oldu.

İLK CİNAYETLER ÇEÇENLER’E

İçişleri Bakanlığı kadrolarında bin 500 civarında 1. Sınıf Emniyet Müdürü varken geçen yıl İstanbul Emniyeti’nin başına Aksaray Valisi Selami Altınok getirildi. Polis kökenli olmayan ve emniyeti tanımayan Altınok’un İstanbul gibi mega bir metropolde polisin başına getirilmesi eleştirilmişti. İstanbul polisinin özellikle Çeçen cinayetlerinde gelişme sağlayamadığı iddia edildi. Türkiye’deki esrarengiz suikastlar özellikle Çeçenler’e yönelik oldu. İlk cinayetler 2008 yılında başladı. Bugüne kadar İstanbul’da 9, Ankara’da ise bir Çeçen silahlı saldırıda öldürüldü. Son olarak da Tacik muhalif lider Kuvatov tek kurşunla öldürüldü.

GÖRÜNTÜLERE ULAŞILDI

Suikastların, 1990’lı yıllarda Ruslar’a karşı başlatılan Çeçen direnişinde aktif rol oynamış kişilere yönelik olması da dikkat çekti. Bu cinayetler arasında Çeçen direnişinin sembolü Doku Umarov’un Türkiye’deki temsilcisi Ali Osaev’e yönelik olanı ise özellikle dikkat çekti. Osaev 26 Şubat 2009’da öldürüldü. Cinayetlerin zanlılarına yönelik bugüne kadar yapılan çalışmalar ise sonuç vermedi.  Sadece bazı şüphelilerin ülkeyi terk ederken Atatürk Havalimanı’nda çekilen görüntülerine ulaşılabildi.
İstanbul’un yanı sıra Çeçenistan İçkerya Cumhuriyeti Türkiye Fahri Konsolosu Medet Ünlü de Ankara’da uğradığı silahlı saldırı sonucu hayatını kaybetti. Mersin’de de Suriye Devrimci Cephesi komutanı Muhammed Ahras, bir portakal bahçesinde boğazı kesilerek öldürüldü.

2008’den bu yana infazlar sürüyor

6 Eylül 2008: Çeçenistan’da Ruslara karşı savaşan Gazhi Edilsultanov Başakşehir’de kurşunlanarak öldürüldü.
9 Aralık 2008: İslam Canibekof (38) Ümraniye’de çapraz ateşe tutularak öldürüldü.
26 Şubat 2009: Rusya’ya karşı savaşan örgütün Türkiye temsilcisi Ali Osaev, İstanbul  Zeytinburnu’nda üç kurşunla hayatını kaybetti.
16 Eylül 2011: Çeçenistan’da savaşan Zaurbek Amirev, Rüstem Altemirov ve Berg-Khazh Musaevi, İstanbul Zeytinburnu’nda öldürüldü.
22 Mayıs 2013: Medet Ünlü Ankara’da öldürüldü.
10 Aralık 2014: Özbek Hoca olarak bilinen Abdullah Buhari Zeytinburnu’nda vuruldu.

a-316.jpg