İstanbul Üniversitesi Rektör Adayı Belirleme Seçimi Başladı

İstanbul Üniversitesi Rektör Adayı Belirleme Seçimi Başladı

“Dünyanın En İyi 500 Üniversitesi” sıralamasına 8 yıldır Türkiye’den giren tek üniversite olan İstanbul Üniversitesi'nde Rektörlük için 11 aday yarışıyor.

- “Dünyanın En İyi 500 Üniversitesi” sıralamasına 8 yıldır Türkiye’den giren tek üniversite olan İstanbul Üniversitesi'nde Rektörlük için 11 aday yarışıyor.

İstanbul Üniversitesi 2013-2017 Dönemi Rektörlük Seçimleri, yeterli öğretim üyesi sayısına ulaşılmasının ardından saat 11.25 itibariyle İÜ Fen Fakültesi Ord. Prof. Dr. Cemil Bilsel Konferans Salonu’nda başladı. Oylama işlemlerine geçebilmek için oy kullanacak öğretim üye sayısının yarısından bir fazla öğretim üyesinin salonda hazır bulunması gerekiyor. Bu seçimlerde 2790 öğretim üyesi oy kullanacak.

Oy kullanma süreci başlamadan önce İÜ Rektörü Prof. Dr. Yunus Söylet kısa bir açılış konuşması yaptı. Seçim öncesinde ve sonrasında özverili bir şekilde çalışan idari personele teşekkür eden İÜ Rektörü Prof. Dr. Yunus Söylet, seçimlerin İstanbul Üniversitesi’ne ve ülkemize hayırlı olmasını diledi.

Seçimlerde 11 rektör adayı yarışıyor: İÜ Cerrahpaşa Tıp Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Fadıl Ayan, İÜ Edebiyat Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Mehmet Canatar, İÜ Cerrahpaşa Tıp Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Harun Cansız, İÜ İstanbul Tıp Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Faruk Erzengin, İÜ Cerrahpaşa Tıp Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. İbrahim Keleş, İÜ Sağlık Bilimleri Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Abdulbaki Kumbasar, İÜ İstanbul Tıp Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. İrfan Öztürk, İÜ Cerrahpaşa Tıp Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Yunus Söylet, İÜ İstanbul Tıp Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Cengiz Şen, İÜ İstanbul Tıp Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Raşit Tükel ve İÜ Edebiyat Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Hayati Tüfekçioğlu.

Saat 08.30’dan itibaren seçimin yapılacağı İÜ Fen Fakültesi Ord. Prof. Dr. Cemil Bilsel Konferans Salonu’na gelmeye başlayan öğretim üyeleri yeterli çoğunluğu saat 10’da sağladı. Seçimin başlaması için kura yoluyla sandık kurulları oluşturuldu. Her sandıkta bir profesör, bir doçent bir de yardımcı doçent görev yapacak. Öğretim üyeleri 10 sandıkta oy kullanacak. Seçim mesai bitimine kadar devam edecek. Gün içinde İstanbul Üniversitesi’nin Avcılar, Cerrahpaşa, Çapa, Bahçeköy, Şişli ve Bakırköy Yerleşkelerinden seçimin yapılacağı İÜ Fen Fakültesi Ord. Prof. Dr. Cemil Bilsel Konferans Salonu’nun bulunduğu İÜ Vezneciler Yerleşkesi’ne servisler kalkacak.

İnternetten canlı olarak yayımlanan seçimlerde 200’e yakın personel görev yapıyor.

Öğretim üyeleri öncelikle İÜ Edebiyat Fakültesi Şeref Holü’nde kurulu olan kendi fakülte/enstitü/yüksekokul sekreterlerinin görev yaptığı masaya gelerek imza atıyorlar. Ardından seçim salonu önündeki oy kullanacakları sandığın numaratöründen sıra numarası alarak salona geçiyorlar.

Sırası gelen öğretim üyeleri T.C. numaralarının yazılı olduğu kimlik kartını göstererek imza karşılığında oy pusulası alarak kabine geçiyorlar. Kabinde oy pusulalarının üstüne istedikleri adayın adı ve soyadını açık ve okunaklı şekilde yazıp zarfa koyduktan sonra oy sandığına atıyorlar.

Kaynak: DHA