İstanbul Valiliğinden Zafer Bayramı Resepsiyonu

İstanbul Valiliğinden Zafer Bayramı Resepsiyonu

30 Ağustos Zaferi'nin 92'inci yıldönümü nedeniyle İstanbul Valiliği tarafından, Haliç Kongre Merkezi'nde resepsiyon düzenlendi. Vali Mutlu; kongre merkezinin avlusunda düzenlenen '30 Ağustos Zaferi Bayramı Resepsiyonu'na katılanları davetin...

30 Ağustos Zaferi'nin 92'inci yıldönümü nedeniyle İstanbul Valiliği tarafından, Haliç Kongre Merkezi'nde resepsiyon düzenlendi. Vali Mutlu; kongre merkezinin avlusunda düzenlenen '30 Ağustos Zaferi Bayramı Resepsiyonu'na katılanları davetin düzenlendiği yerin girişinde karşıladı. Davete, 1'inci Ordu Komutanı Salih Zeki Çolak, Harp Akademileri Komutanı Abdullah Recep ile birlikte bazı askeri yetkililer, yargı, emniyet ve Milli İstihbarat Teşkilatı'ndan (MİT) temsilciler katıldı.

Davetlileri karşıladıktan sonra, resepsiyon alanına geçen Hüseyin Avni Mutlu basın mensuplarının talebi üzerine "30 Ağustos Zafer Bayramı'yla ilgili açıklama yaptı. Vali Mutlu, “Milletimizin en büyük zaferinin 92'inci yıldönümünü büyük bir sevinç ve gururla yaşıyoruz.İstanbul'da da bu coşkuyu bugün Vatan Caddesi'ndeki törenlerde itibaren aziz İstanbullularla birlikte, en yoğun şekilde idrak etmekteyiz. İstanbul'daki valiliğimizin resepsiyonunda da değerli İstanbullularla birlikte bayram coşkusu içindeyiz. Öncelikle büyük zaferi milletimize armağan eden, altın bir sayfa olarak Türk tarihine katan büyük orduyu, şanlı orduyu, onun başkomutanı büyük Atatürk başta olmak üzere bütün neferleriyle, görevli zabitleriyle ayrı ayrı yürekten selamlıyorum. Hepsine rahmet ve minnet dualarımızı ve dileklerimizi gönderiyorum" dedi.

BİRLİK VURGUSU YAPTI



Vali Mutlu Zafer Bayramı'nın birlik ve beraberlik için kazanıldığını ifade ederek birlik vurgusu yaparak şunları söyledi: "Elbetteki böyle büyük bir zaferin gerçekleştirilmesi kolay olmadı ve milletimizin birlik beraberlik içinde yek vücut olmasıyla elde edildi. Bunun değerini kıymetini bilerek, Altı ve üstü cennet olan vatanın çalışılarak daha iyi bir noktaya getirilebilmesi için 77 milyonun kardeşliğini her an hissetmemiz ve bize emaneti hakkıyla muhafaza etmemiz lazım. bayramda atalarımızı, Mehmetçiğimizi ve şanlı ordumuzu rahmetle anarken bundan sonrasında da ilelebet bu güzel yurtta, huzur içerisinde, barış içerisinde ve refah içerisinde yaşayabilmek için daha fazla çalışmamız gerektiğini unutmayalım. Birbirimize sarılalım. En büyük gücümüzün birlik ve beraberliğimizin olduğunu bilelim. Bu cennet vatanın daima Türk milletinin aziz yurdu olarak, bizim emanetimiz olarak sonsuza kadar muhafaza edilmesi için kardeşliğimizi koruyalım. Bu duygularla bir kez daha şanlı bayramımızı ve zaferimizi tebrik ediyorum" Törende havai fişek gösterisi de yapıldı. Haliçteki 3 tekneden atılan havai fişekler nedeniyle renkli anlar yaşandı.