İstanbul'da beklenen yağış başladı

İstanbul'da beklenen yağış başladı

Meteoroloji'nin uyarılarının ardından İstanbul'da beklenen yağış başladı.

Meteoroloji, İstanbul, Ankara ve İzmir başta olmak üzere bazı kentlerde öğleden sonra yoğun sağanak yağış tahmininde bulunmuştu. İstanbul'da saat 15.00'te başlayacağı açıklanan yağmur, erken başladı. Özellikle kentin batı kesimlerinde etkili olan sağanak yağış, günlerdir aşırı sıcakların etkisi altında olan İstanbullulara nefes aldırdı. Anadolu yakasında ise sürücüler zor anlar yaşadı.

İstanbul'da beklenen sağanak yağış etkili oldu. Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nün yaptığı uyarıların ardından etkili olan yağış İstanbullulara zor anlar yaşattı. AnadoluYakası’nda öğleden sonra aniden bastıran sağanak yağmur özellikle  Tuzla, Sultanbeyli ve Pendik’te  etkili oldu. Tuzla’da sağanak yağmur nedeniyle  bazı yollarda su birikintilerine neden oldu. Dedepaşa Bulvarı’nın Orhanlı Muayene İstasyonu mevkiinde su birikintisi nedeniyle araçlar mahsur kaldı, yol trafiğe kapandı. Mahsur kalan araçlar itfaiye tarafından kurtarıldı.

57726c8967b0a976f0b60f0d.jpg

Yaklaşık 2 saat trafiğin açılmasını bekleyen sürücüler sitem etti. Bir sürücü, "Su bastı. 2 saat oldu. Biranda çok yağmur yağdı. Mahsur kalan bir araç vardı itfaiye kurtardı. Yolun açılmasını bekliyoruz" dedi. Belediye görevlileri ve itfaiye erleri yollardaki tıkanıklığı açmak için çalışma yaptı. Yağmurun durması ve biriken suyun azalmasıyla bulvar kontrollü olarak trafiğe açıldı. Yağmur nedeniyle Sabiha Gökçen Havaalanı ve Orhanlı bağlantı yollarında trafik yoğunluğu yaşandı.

57726c7467b0a976f0b60f0b.jpg

Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nün yaptığı günlük tahminlere göre, öğle saatlerinden sonra Marmara, Kuzey Ege, Batı Karadeniz’in iç kesimleri, Doğu Karadeniz, Doğu Anadolu’nun kuzeyi, Ankara, Çankırı, Sivas, Kayseri ve Ordu çevreleri ile İzmir’in iç ve kuzey ilçelerinin yerel olmak üzere sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor.

Hava sıcaklığının yurdun kuzey ve iç kesimlerinde 2 ila 4 derece azalacağı, diğer yerlerde önemli bir değişiklik olmayacağı tahmin ediliyor. Meteoroloji, İstanbul'da etkili olan yağışların, akşama kadar şiddetli olarak devam edeceğini duyurdu.