İstanbul'daki yangın kontrol altına alındı

İstanbul'daki yangın kontrol altına alındı

Bayrampaşa'da bulunan Baltaş Sanayi Sitesi'ndeki bir plastik atölyesinde yangın çıktı. Dev yangın itfaiye ekiplerinin müdahalesiyle kontrol altına alındı.

Bayrampaşa'da bulunan Baltaş Sanayi Sitesi'ndeki bir plastik fabrikasında yangın çıktı. Çok sayıda itfaiye ekibinin müdahale ettiği yangın sırasında mahsur kalanlar itfaiye ekipleri tarafından kurtarıldı. İtfiaye ekiplerinin 4 saat süren müdahalesinin ardından İstanbul Büyükşehir Belediyesi, yangının kontrol altına alındığını açıkladı.

Yangın sabah saat 10.30 sıralarında henüz bilinmeyen bir nedenden dolayı çıktı. Olay yerine gelen Eyüp itfaiyesi müdahalede yetersiz kalınca olay yerine Bayrampaşa, Gaziosmanpaşa, Fatih, Bakırköy, Şişli ve Bağcılar itfaiye ekipleri ve çok sayıda sağlık ekibi sevk edildi. Yangın nedeniyle üst katlarda mahsur kalanlar zor anlar yaşadı. Yangına kısa sürede müdahale eden itfaiye ekipleri merdiven yardımıyla mahsur kalanları kurtardı.

ÜST KATLARA SIÇRADI

Çıkan dumanlar Bayrampaşa Kocatepe Mahallesi'ni kapladı. Sanayi sitesinin elektrikleri tamamen kesildi. İtfaiyenin yaklaşık 2 saat süren müdahale sonucu zemin kattaki yangın kontrol altına alındı. Ancak bu kez de 12.30 sıralarında 3. kattan alevler yükselmeye başladı. Ekipler hemen bu bölümdeki yangına müdahale etti.

OTOMOBİLLER YANDI

Ancak alevler gittikçe büyüdü. Üst katta bulunan otoparka sıçrayan alevler bazı otomobillerin yanmasına neden oldu. Bu sırada patlama sesleri duyuldu. İtfaiyenin yangına müdahalesi devam ediyor.

,khb1wmfff0kipkssn5fqna.jpg

OKUL TATİL EDİLDİ

Bayrampaşa'daki yangın Kocatepe Mahallesini teslim aldı. Duman ve koku yüzünden kimse sokağa çıkamadı. Esnaf dükkanlarını açamadı. Dumandan etkilenen Mustafa Irti İlkokulu ve Ortaokulu tatil edildi. Yangını duyan veliler okula koştu. Nefes almakta zorlanan öğrencilere okul yönetimi tarafından maske dağıtıldı. Maske takan ve ağız ve burunlarını kapatan öğrenciler okuldan kaçarak çıktı. Bayrampaşa Kaymakamı Osman Aslan, okula gelerek okulun tatil edildiğini açıkladı.

YANGIN KONTROL ALTINA ALINDI

İBB'den yapılan yazılı açıklamada şu ifadelere yer verildi:

"Bayrampaşa Kilimciler Sanayi Sitesi'nde nedeni henüz belirlenemeyen yangın patlamalarla birlikte kısa sürede yayılarak binayı sardı. Her kat yaklaşık 5.000 m² kare alandan oluşuyor. Toplamda 25 bin m² alan etkilendi. Yangın ihbarı saat 10.25'de geldi. Eyüp itfaiye müfrezesi saat 10.29 da yangına 3 araç 7 personel ile müdahale etmeye başladı. Yangının yayılma riski göstermesi üzerine, İstanbul İtfaiyesi alarma geçerek Avrupa ve Anadolu yakasında bulunan tüm itfaiye birimlerinden takviye ekipleri bölgeye sevk etti.

Yangına Kocayusuf, köpük kuleleri, Merdiven araçları, Başlangıç, araçlarının da aralarında bulunduğu 71 araç 148 personel ile müdahale edildi. Yangın bölgesine, Yol Bakım ve Onarım Daire Başkanlığından vinç, dozer ve kepçeler de sevk edilerek söndürme çalışmalarına katıldı. Yangında 7 bin 500 litre köpük ve tonlarca su kullanıldı. Yangın sırasında iş hanında mahsur kalan 75 kişi itfaiye ekipleri tarafından kurtarılarak tahliye edildi. Çıkış nedeni henüz belirlenemeyen yangında poliol, izosiyanat, plastik ve benzeri kimyasal maddelerin kullanıldığı ayakkabı taban imalatı sırasında başladığı tahmin ediliyor. Atölyelerde bulunan kimyevi maddelerin yanıcı parlayıcı olması nedeniyle yangın kısa sürede yayıldı. Yangın kontrol altına alındı söndürme çalışmaları devam ediyor."

İstanbul'daki yangın kontrol altına alındı - Resim : 2