İstanbul'da canlı bomba alarmı !

İstanbul'da canlı bomba alarmı !

İstanbul’daki canlı bombaya evde suçüstü.. Meğe 3 kişilermiş, diğer 2'si kayıp !

Çözüm süreci kapsamında terör örgütüPKK’nın silah bırakmasının gündemde olduğu bir dönemde İstanbul’da kritik bir operasyon gerçekleştirildiği ortaya çıktı. İstanbul'da henüz berilenemeyen bir noktada eylem hazırlığında olduğu belirlenen D.Ö. adlı kadın, Maltepe'de bir evde polisin operasyonuyla yakalandı. D.Ö. gözaltınıa alınırken evdeki canlı bomba düzeneği etkisiz hale getirildi.

Milliyet'ten Sertaç Koç'un haberine göre istihbarat ve terör birimlerinin, Maltepe’deki bir eve gerçekleştirdikleri operasyonla canlı bomba eylemini önledikleri kaydedildi. İstanbul’da henüz belirlenemeyen bir noktada eylem hazırlığında olduğu belirlenen D.Ö. adlı kadın gözaltına alınırken evdeki canlı bomba düzeneği etkisiz hale getirildi. İstanbul’da iki canlı bombanın daha bulunduğu bilgisine daha ulaşıldı. Söz konusu canlı bombaların yakalanması için çalışmaların sürdürüldüğü öğrenildi.

POLİS BAĞLANTILARI ARAŞTIRILIYOR

Maltepe Fındıklı Mahallesindeki hücre evinde son günlerde bir hareketlilik olduğu belirlendi. Eve yapılan baskında bir canlı bomba düzeneği ele geçirilirken, evdeki D.Ö. isimli bir genç kadın gözaltına alındı. Gözaltına alınan kadın sorgulanmak üzere Şstanbul Emniyetine götürülürkeni canlı bomba düzeneği etkisiz hale getirildi. D.Ö.'nün İstanbul'da henüz belirlenemeyen bir noktada canlı bomba eylemi hazırlığında olduğu ifade edildi. D.Ö'nün irtibatlı olduğu kişi ya da kişilerden eylem için talimat beklediği kaydedildi. Bu operasyonla İstanbul'da gerçekleştirilebilecek bir kanlı eylemin son anda önüne geçilmiş oldu.

PKK İÇİNDEKİ RAHATSIZ YAPI

Güvenlik birimleri İstanbuL'da iki canlı bombanın daha bulunduğu bilgisine daha ulaştı. Alarma geçen güvenlik birimlerinin söz konusu canlı bombaların yakalanması için çalışmaların sürdürüldüğü öğrenildi. PKK'nın silahsızlanlasının gündemde olduğu bir dönemde planlanan bu tür eylemlerle çözüm sürecinin sabote edilmesinin hedeflendiği belirtildi.