İSTANBUL'DA CEPHANELİK BULUNDU !

İSTANBUL'DA CEPHANELİK BULUNDU !

İstanbul Beyoğlu'nda, bir gecekonduda silah ve mühimmat ele geçirildi. Polis incelemesinde çarpıcı bir ayrıntı ortaya çıktı.

Beyoğlu Hasköy’de bir gecekondunun kömürlüğü ile çatı aralığında silahlar ve mühimmat bulundu. Çarpıcı bir detay ortaya çıktı. Bir Glock'a ait şarjör var ama silah kayıp. Polis, bulunan mühimmatla ilgili de açıklama yaptı.

Beyoğlu Hasköy’deki bir gecekondunun kömürlüğünde ve çatı aralığında silahlar ve mühimmat bulundu. Suikast silahı olarak anılan silahın dolu şarjörü bulundu ancak kendi yok. Şüpheli çantayı polise ihbar eden ev sahibi kadın ifadesi alınmak üzere polis merkezine götürüldü. Eşinin ciddi hastalığı olduğu öğrenilen kadın ifadesinin ardından evine döndü. 

1-20150123151946.jpg
 
ŞARJÖRÜ VAR KENDİ YOK ! GLOCK KAYIP
 
Arama sırasında ayrıca, mermi dolu bir şarjör de bulundu. Suikast silahı olarak bilinen Glock marka silahın kendisi ise aramalara rağmen bulunamadı.
 
Olay Yeri İnceleme, Terörle Mücadele ve bomba uzmanı polislerin detaylı incelemesinin ardından, bulunan silah, bomba, şarjör ve mermiler incelenmek üzere Emniyet Müdürlüğü’ne götürüldü.
 
EVİN SAHİBİ KADININ İFADESİNE BAŞVURULDU
 
Kömürlükteki çantada silah ve mermileri gören ev sahibi Kamer Bacacı ifadesine başvurulmak üzere polis merkezine götürüldü. Eşinin ciddi bir hastalığı olduğu öğrenilen kadın ifadesinin ardından evine döndü. Polis ekiplerinin gecekondu ve çevresindeki aramaları da sona erdi.
 
EMNİYET’TEN AÇIKLAMA
 
Bu arada, İstanbul Emniyet Müdürlüğü de, gecekonduda bulunan silah ve mühimmatla ilgili açıklama yaptı.
 
Açıklamada şöyle denildi:
 
"23.01.2015 günü saat 12.00 sıralarında yapılan bir ihbar üzerine İlimiz Beyoğlu İlçesi Piripaşa Mahallesinde bir adres ve müştemilatında yapılan aramada;
 
1 adet 7.62 mm çaplı otomatik tüfek,
 
1 adet 9 mm çaplı tabanca ve bu tabancaya ait 2 adet şarjör,
 
1 adet el bombası,
 
1 adet tabancaya ait şarjör,
 
Çok sayıda değişik çap ve markada fişek, ele geçirilmiştir.
 
Konu ile ilgili tahkikat devam etmektedir."