İstanbul'da gergin anlar !

İstanbul'da gergin anlar !

Beyazıt'ta yapılacak yürüyüşe katılmak isteyen gruplara polis müdahale etti.

Sendikaların çağrısı üzerine Beyazıt'a yapılacak yürüyüşe katılmak için Kadıköy'den Eminönü'ne geçmek isteyen gruplara polis izin vermedi. Kadıköy meydanında polis dört kişiyi gözaltına aldı. Cerrahpaşa Tıp Fakültesi'nden Beyazıt'a yürümek isteyen grubu, polis kalkanlar ile engelledi. Kalabalık ile polis arasında arbede çıktı. Gerginlik sürüyor.

Sendikaların çağrısı üzerine Sirkeci ve Aksaray'dan Beyazıt'a yapılacak "Ankara'daki terör saldırısına protesto yürüyüşü"ne katılmak ist eyen gruplara polis izin vermedi.

31850687.jpg

Cerrahpaşa Tıp Fakültesi'nden Beyazıt'a yürümek isteyen grubu,  polis kalkanlar ile engelledi. Kalabalık ile polis arasında arbede çıktı.

Hastanesi bahçesinde toplanan yaklaşık 1500 kişi Ankara'daki terör saldırısını protesto için yürüyüş yapmak istedi. Hastane kapısında önlem alan polis kalabalığın dışarı çıkmasına izin vermiyor. Kapıyı zorlayan grupla polis karşı karşıya geldi. Kısa süreli arbede çıktı. Kalabalık oturma eylemine geçerken polis basın açıklaması yapıp dağılmaları yönünde anonslar yapıyor.Kalabalık ile polis arasındaki gerginlik sürüyor.

31850689.jpg

Kadıköy'den Eminönü'ne geçmek isteyen gruplara polis izin vermedi. Kadıköy İskelesi'nde ve çevresinde önlem alan polis dört kişiyi yaka paça gözaltına aldı.

31848484.jpg

Kadıköy'deki Eminönü vapur iskelesine gelen bir gruba polis müdahale etti.

Polisin uyarısına rağmen iskeleye girmek isteyen gençlerle polis arasında arbede yaşandı.

31848487.jpg

Yere yatırılan gençlerden 4'ü yaka paça gözaltına alındı.

31848493.jpg

Bu sırada vapur iskelesindeki Mücella Yapıcı ve beraberindekiler polise tepki gösterdi. Sinir krizi geçiren Yapıcı, "Ne yapıyorsunuz. Kardeşlerimiz öldü" diye bağırdı.

SİRKECİ'DE OTURMA EYLEMİ

Sirkeci'de de kalabalık bir grup yürüyüş için toplandı. Grup bir süre sonra oturma eylemi yapmaya başladı.