İstanbul'da 'sarı toz' alarmı

İstanbul'da 'sarı toz' alarmı

İstanbul'da konsolosluklara gelen zarfın içindeki 'sarı toz' alarma geçirdi.

İstanbul'da sabah saatlerinde Kanada Başkonsolosluğuna zarf içinde gönderilen "sarı toz" polisi alarma geçirdi. Ardından "sarı Toz"un Almanya ve Belçika, ilerleyen saatlerde de ABD Başkonsolosluğuna da gönderildiği ortaya çıktı. AFAD ekiplerinin özel korumalı giysilerle konsolosluklarda yaptıkları inceleme sürerken Kanada'nın İstanbul Başkonsolosu da dahil olmak üzere "sarı toz"la temas eden 9 kişi hastaneye kaldırılarak karantinaya alındı

Almanya, Kanada ve Belçika Başkonsolosluklarına içinde sarı renkli toz bulunan zarf yollandı. Günün ilerleyen saatlerinde, ABD Başkonsolusluğu'na da 'sarı toz' yollandığı öğrenildi. Başkonsolosluk görevlilerin durumu bildirmesi üzerine polis alarma geçti. İlk olarak Levent'te bir iş merkezinin 16. katında bulunan Kanada Başkonsolosluğu'na gelen AFAD görevlileri özel kıyafetle içeri girerek inceleme başlattı. Aynı ihbarların Almanya ve Belçika Başkonsolosluklarına da gelmesi üzerine buralara da ekipler gönderildi. Başkonsolosluklarda inceleme sürüyor.

İçinde sarı tozun bulunduğu zarfın önce binanın posta merkezine geldiği, buradan Kanada İstanbul Başkonsolosluğu'na götürüldüğü belirtildi. Üzerinde pul bulunan ancak damga vurulmadığı öğrenilen zarfı başkonsoloslukta bir kadın görevlinin açtığı tespit edildi.

Aralarında Kanada İstanbul Başkonsolosu'nun da bulunduğu 9 kişi karantinaya alındı. Bu kişiler ulusal medikal kurtarma aracı ve bir ambulansla Bakırköy Dr. Sadi Konuk Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne götürüldü.