İstanbul'da sıcaklık rekoru Ümraniye'de

İstanbul'da sıcaklık rekoru Ümraniye'de

Dün Türkiye genelinde en yüksek sıcaklık 43,5 dereceyle Şırnak'ta ölçüldü.

Kavurucu sıcakların etkisi altında olan İstanbul’da en yüksek hava sıcaklığı 37,7 dereceyle Ümraniye’de hissedildi.

SICAKLIK REKOR SEVİYELERE ULAŞTI

Yurt genelindeki kavurucu sıcaklar etkisini sürdürüyor. 2015 yılının en sıcak günlerinin yaşandığı kentlerde hava sıcaklıkları da rekor seviyelere ulaştı.

DİYARBAKIR 42,3

Meteoroloji Genel Müdürlüğü’nün internet sitesinden edinilen bilgilere göre, geçtiğimiz Salı günü en yüksek sıcaklık Şırnak’ın Silopi ve Cizre ilçelerinde görüldü.

Güneydoğu’da termometreler Diyarbakır’da 42,3, Siirt’te 41,5, Şanlıurfa’da ise 38,6 dereceyi gösterdi. Yurdun batı bölgelerinde ise en yüksek hava sıcaklığı 41,3 dereceyle Aydın’ın Buharkent ilçesinde ölçüldü. Diğer taraftan hava sıcaklığı İzmir Karşıyaka’da 37,7 derece, Manisa’da 40,2, Antalya Manavgat’ta ise 38,7 derece ölçüldü.
 

BEŞ GÜNLÜK HAVA DURUMU İÇİN TIKLAYIN


İSTANBUL’DA EN YÜKSEK SICAKLIK ÜMRANİYE’DE

Sıcaklıklar İstanbul’da da mevsim normallerinin üzerinde seyretti. En yüksek sıcaklığın ölçüldüğü Ümraniye’de termometreler 37,7 dereceyi gösterdi. Hava sıcaklığı Bakırköy’de 37,4, Tuzla’da 37,2, Eyüp’te 37,1, Kartal’da 36,9, Fatih’te 36,7 ölçüldü.

KLİMA SATIŞLARI PATLADI

Sıcaklıkların mevsim normallerinin üstüne çıkmasıyla birlikte klima satışları patladı. Klima tamir eden servislerin, servis hizmetini 2 haftadan önce bitirememesi de satışların artmasında önemli bir etken oldu. Klima fiyatları 1.664 TL'den 3.599 TL'ye kadar yükseliyor.