İstanbul'daki saldırının altından da PKK çıktı

İstanbul'daki saldırının altından da PKK çıktı

Küçükçekmece'de 2 kişinin öldürdüğü kahvehane saldırısının altından da PKK terör örgütü çıktı.

İstanbul Küçükçekmece'de geçtiğimiz şubat ayında bir kahvehanenin kurşun yağmuruna tutulması sonucu 2 kişinin hayatını kaybettiği olay ile ilgili soruşturma tamamlandı. Terör örgütü PKK adına saldırıyı gerçekleştirdiği iddia edilen 24 şüpheli hakkında iddianame düzenlendi.

Sabah gazetesinden Nazif Karaman'ın haberine göre Küçükçekmece Kanarya Mahallesi Tavus Kuşu Caddesi 26 numarada bulunan Ufuk Kıraatahesi 1 Şubat 2016 günü saat 22.30 sıralarında yüzleri maskeli 2 saldırgan tarafından yaylım ateşine tutulmuştu. Uzun namlulu silahların kullanıldığı saldırıda kahvehanede bulunan Recep Durgut (51) ve Serdar Cebeci (36) hayatını kaybederken Hulusi Şahin (34), Recep Aktan (57), Enver Şimşek (59), Durali Şakar (57) ve Mehmet Uslu yaralanmıştı. Olay yerinde ise 58 boş kovan bulunmuştu.

Provokasyon niteliğindeki saldırı sonrası çok sayıda adrese eş zamanlı operasyon düzenlenmiş, tespit edilen şüpheliler gözaltına alınmıştı. Saldırı ile ilgili soruşturma başlatılmıştı.

24 ŞÜPHELİYE DAVA

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı Terör ve Örgütlü Suçlar Bürosu tarafından saldırı ile ilgili yürütülen soruşturma tamamlandı. İstanbul Cumhuriyet Savcısı Ergün Güçlü tarafından hazırlanan iddianamede, 24 şüpheli hakkında ağırlaştırılmış müebbet hapis başta olmak üzere çeşitli cezalar istendi.

12 MAĞDUR MÜŞTEKİ OLDU

İddianamede saldırının terör örgütü PKK'nın gençlik yapılanması olarak bilinen YDG-H tarafından planlanıp gerçekleştirildiği anlatıldı.İddianamede, saldırıdan zarar gören 12 vatandaş müşteki olarak yer aldı.

Sabah