İstanbulluları sevindirecek haber

İstanbulluları sevindirecek haber

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Topbaş, yöresel günler etkinliklerini Yenikapı'da 9 bin metrekarelik çadırda yapılacağını açıkladı.

İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanı Kadir Topbaş, farklı illerin İstanbul'da gerçekleştirdiği yöresel günler etkinliklerinin Yenikapı'da 9 bin metrekarelik çadırda yapılacağını söyledi

Sinop'un kültürünü ve tatlarını İstanbullular ile buluşturan 2'nci Sinop Tanıtım Günleri resmi açılışı gerçekleştirildi. Açılışa katılan İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanı Kadir Topbaş, "Bir dahaki yıla yetişmesini arzu ettiğimiz Yenikapı'da dokuz bin metrekarelik bir çadır yapıyoruz, bu tür aktiviteleri artık orada gerçekleştireceğiz "dedi.

Sinop'u bir marka şehir yapmak amacıyla tarihi, turizmi, kültür-sanatı, folkloru ve tüm otantik değerleri ile tanıtıldığı Sinop Tanıtım Günleri'nin resmi açılış töreni Feshane'de düzenlenen törenle gerçekleştirildi. Cuma namazı sonrası, protokol üyelerinin bulunduğu kortej Eyüp Sultan Camii önünden mehteran takımı eşliğinde festivalin gerçekleştirileceği Feshane'ye kadar yürüdü. Feshane'de saygı duruşu ve İstiklal Marşı ile başlayan açılış töreni, halk oyunu gösterisi ile devam etti.