İstanbul'un atar damarına can geliyor

İstanbul'un atar damarına can geliyor

Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım İstanbullular’ın hasretle beklediği banliyö trenlerinin yeniden işlerlik kazandırılacağı müjdesini verdi.

Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım, Pendik-Ayrılıkçeşme ve Kazlıçeşme-Halkalı Banliyö hatlarının süratle İstanbullu vatandaşın hizmetine sunulacağını söyledi.

Marmaray’ın devamı olan Pendik-Ayrılıkçeşme banliyö hattında incelemeler yapan Bakan Yıldırım, gezisinin ardından Yenikapı Aktarma Merkezi’nde basın mensuplarının sorularını yanıtladı. Pendik-Ayrılıkçeşme ve Kazlıçeşme-Halkalı Banliyö hatlarının süratle hizmete alınacağını söyleyen Yıldırım, şunları kaydetti:

Gece gündüz çalışma var

“Hatlar çok önemli. Çünkü Marmaray’dan veya Kadıköy-Kartal hattından yararlanacak olan İstanbullular veya havaalanına gidecek olanlar, Anadolu ve Avrupa yakasındaki nüfusun yoğun olduğu bölgelerdeki İstanbullu hemşehrilerimiz her gün Marmaray’a erişmek için çeşitli yollarla, otobüslerle, özel araçlarla, minibüslerle ağır trafik altında gelmek mecburiyetinde kalıyorlar. Dolayısıyla burada büyük bir sıkıntı yaşıyorlar. Banliyö hattı ve hızlı tren hattının bir an önce tamamlanması gerekiyor. Bugün şantiyede hat boyunca arkadaşlarımızla incelemelerde bulunduk. Bu işleri 3 vardiya, gece gündüz çalışarak, bir an önce tamamlayıp İstanbulluların hizmetine sunmak istiyoruz.”

2017’de bitecek sözü

Yıldırım, şu açıklamaları yaptı, “Öne çıkan konu hat üzerindeki arkeolojik kazı çalışmaları nedeniyle projenin uzama riskidir. Ama Marmaray’dan kazandığımız tecrübelerin ışığı altında Anadolu yakası, Avrupa yakası banliyö hatları ve hızlı tren hattının yapımından, buradaki zaman kayıpları çok daha az olacak ve proje bir an önce tamamlanıp İstanbulluların hizmetine sunulacaktır.”

Proje tamamlandığında Gebze’den Halkalı’ya ulaşımın 105 dakikada sağlanacağını aktaran Yıldırım, projenin bitiş tarihine ilişkin şunları söyledi: Bu projeyi herhangi bir duraksama olmadan doğu-batı aksında çok önemli bir proje olarak görüyoruz. Her şey yolunda giderse daha önce bir tarihte, 2017 bitmeden tamamlamayı hedefliyoruz.