İstanbul'un o ilçesinde kedi katliamı !

İstanbul'un o ilçesinde kedi katliamı !

Fatih Belediyesi'ne ait hayvan barınaklarında "kedi katliamı" iddiası ilçeyi karıştırdı.

Fatih ilçesinde son bir aydır çöplerde bulunan kedi cesetleri ilçeyi ayağa kaldırdı. Son olarak dün sabah bulunan 5 kedi cesedi hayvan severleri isyan ettirdi. Hayvanların belediyeye ait barınaklardan çıktığı iddiası ise karakolluk oldu.

Sözcü'den Gamze Kaya'nın haberine göre 16 Mayıs sabahı Haseki Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nin karşısındaki barınakta 22 kediden bir kısmının yakıldığı bir kısmının ise vahşice öldürüldüğü iddia edildi. İddiaları gündeme taşıyan Medine Türk isimli bir vatandaş ” 16 Mayıs’ta başlayan vahşet günlerdir Fatih’te farklı bölgelerdeki barınaklarda devam ediyor. Dün de 5 kedinin kafalarının koparılıp gözlerinin oyulduğunu gördük.”  dedi.

“KEDİLERİMİZİN CESETLERİ ÇÖPE ATILDI”

Karakola gidip ifade verdiğini söyleyen Türk, belediyenin de emniyetin de durumla ilgili hiçbir önlem almadığını savundu. Durumdan rahatsız olan mahalle sakinleri ve esnaf yaptıkları tüm girişimlere rağmen “muhatap” bulamamaktan yakındılar.

“ONLARCA MOBESE VAR AMA ORTADA GÖRÜNTÜ YOK”

Bölgede onlarca MOBESE kamerası olduğunu ancak buna rağmen herhangi bir görüntünün tespit edilemediğini savunan mahalle sakinleri “Bizim beslediğimiz kedilerimiz her akşam ya parçalanıyor ya da yakılıyor. Küçücük yavruların gözlerini oyuyorlar. Kedilerimizin cesetlerini sabah çöp konteynırlarında buluyoruz. Bu bir katliamdır. Belediye planlı bir şekilde yapılan bu vahşet için duyarsız kalıyor” ifadelerini kullandılar.

“OLAYI ABARTMAYIN”

Eczacı Ferdi Akın ise “Mahallemizde kedi katliamı 4. kez oluyor ve yetkililer gelip bakma gereği bile duymuyor.” diye konuştu. İsmini vermek istemeyen bir vatandaş ise şikayeti üzerine yetkilierin kendisine “Bir şey görüp duymadınız, olayı abartmayın” dediğini öne sürdü.

KATLİAMDAN KURTULANLAR YARALI HALDE DOLAŞIYOR

Hayatta kalabilen kedilerin birçoğunun çeşitli yerlerinde darp ve kesik izi olduğu gözlendi. Fatih Belediyesi iddialarla ilgili henüz bir açıklama yapmazken, vatandaşlar olayla ilgili soruşturmanın sonucu bekliyor.

Etiketler kedi fatih hayvanlar