İşte 1300 sayfalık ve 800 sanıklı iddianame

İşte 1300 sayfalık ve 800 sanıklı iddianame

FETÖ soruşturmasında 1300 sayfalık ve 800 sanıklı iddianame mahkemeye sunuldu.

İzmir'de Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması'nın (FETÖ/PDY) 15 Temmuz'daki darbe girişimine ilişkin soruşturma kapsamında, 1300 sayfadan oluşan iddianame, 2. Ağır Ceza Mahkemesi'ne sunuldu. İddianamede, örgütün elebaşı ve bir numaralı sanık olarak gösterilen Fethullah Gülen'in darbe girişiminin emrini verdiği belirtildi.

Terör ve Örgütlü Suçlar Bürosu Savcısı Berkant Karakaya tarafından hazırlanarak mahkemeye sunulan 1300 sayfalık iddianamede, 800 şüpheliye yönelik soruşturma yapıldığı belirtildi. Savcı Karakaya'nın tanık ve şüpheli ifadelerinin ardından, 267 şüpheli hakkında kamu davası açılmasına, 53 şüphelinin dosyalarının ayrıldığı, 481 şüpheli hakkında ise ek kovuşturmaya gerek olmadığına yer verilen iddianamede, Fethullah Gülen'in "birinci" şüpheli ve "örgütün elebaşı" olarak aralarında bulunduğu zanlılara "anayasal düzeni ortadan kaldırmaya teşebbüs, silahlı terör örgütüne üye olma, Türkiye Büyük Millet Meclisi'ni ortadan kaldırmaya veya görevini yapmasını engellemeye teşebbüs" suçlamalarının yöneltildiği belirtildi.

Savcı Karakaya'nın 3 aylık çalışması sonucu hazırladığı iddianamede, ayrıca soruşturma kapsamında, Ankara'da darbe planının yapıldığı villaları, adresleri ile gösteren gizli tanıklar olduğu belirtiliyor.

İDDİANAMEDE ADI GEÇENLER

2. Ağır Ceza Mahkemesi'ne sunulan ve 15 günlük yasal inceleme süresi bulanan iddianamede yer alan şüpheliler ise şunlar:

"Sözde darbenin İzmir Sıkıyönetim Komutanı" olduğu belirlenen Ege Ordusu Kurmay Başkanı Tümgeneral Memduh Hakbilen, NATO Kara Komutanlığı Kurmay Başkanı Tümgeneral Salih Sevil, Bornova 57'nci Topçu Tugay Komutanı Tuğgeneral Mehmed Nuri Başol, Amfibi Deniz Piyade Tugay Komutanı Tuğamiral Halil İbrahim Yıldız, Foça Batı Görev Grup Komutanı Tuğamiral Yaşar Çamur, Hava Teknik Okulları Komutanı Tümgeneral Ahmet Cural, Ulaştırma Personel ve Eğitim Komutanı Tümgeneral Mustafa İlter, İstihkam Okulu ve Eğitim Merkezi Komutanı Tuğgeneral Osman Nadir Saylan, Ege Deniz Bölge Komutanı Tuğamiral Süleyman Manka ve Amfibi Okullar Komutanı Tuğamiral Erdal Ergün, Ege Ordusu Komutanlığı Kurmay Başkan Yardımcısı Tuğgeneral Hakan Eser, Hava Eğitim Komutanlığı Kurmay Başkanı Tuğgeneral Veyis Savaş ve Gaziemir Hava Sınıf Okulları Komutanı Tuğgeneral Ersal Ölmez.

İddianame kabul edilmesinin ardından şüpheliler hakim önüne çıkacak.

DHA