İşte anketin sonucu ! Gül mü Erdoğan mı?

İşte anketin sonucu ! Gül mü Erdoğan mı?

Dünyaca ünlü Time dergisinin "2014'ün en etkili 100 kişisi" anketinde Abdullah Gül ve Tayyip Erdoğan ikilisinden biri listeye giremedi.

ABD'nin en etkili yayınlarından olan TIME dergisinin "2014'ün en etkili 100 kişisi" anketinde aday gösterilen Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, ilk 100 isim arasında yer alırken, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan listeye giremedi.

ABD’nin saygın dergilerinden TIME’ın her sene düzenlediği ‘Yılın Kişisi" anketinde ilk aşama tamamlandı. Derginin "en etkili 100 kişi" listesi için belirlediği adaylar arasında internet üzerinden yapılan oylama sona erdi. TIME'ın "en etkili 100 kişi" için aday gösterdiği isimler arasında Cumhurbaşkanı Gül ve Başbakan Erdoğan da bulunuyordu. Ancak yapılan oylama sonucunda, iki liderden sadece Cumhurbaşkanı Gül, listeye girebildi.

SON KARARI TIME EDİTÖRLERİ VERİYOR

Dergi şimdi "Yılın Kişisi"nin belirlenmesi için 100 isimli listedeki adaylar arasında internet üzerinden yeni bir oylama yapacak. TIME her yıl iyi ya da kötü anlamda en çok gündem yaratan ismi seçmek için internet üzerinden halk oylaması yapıyor ancak nihai kararı editörler veriyor.

ERDOĞAN GEÇTĞİMİZ YIL İKİNCİ OLMUŞTU

TIME geçen yıl Papa Françesko'yu "Yılın Kişisi" seçmişti. Mısır'da Muhammed Mursi'yi deviren darbenin liderliğini yapan dönemin Genelkurmay Başkanı ve Savunma Bakanı Abdulfettah Sisi'nin birinci geldiği okuyucu anketinde, ikinci sırada ise Başbakan Erdoğanyer almıştı. Erdoğan'ı ABD'li şarkıcı Miley Cyrus takip etmişti.