İşte bankaların bedelli kredileri

İşte bankaların bedelli kredileri

Erdoğan’ın bugünkü açıklamalarında netleşen bedelli askerlikle ilgili kredi paketlerini açıkladı.

Bedelli ve dövizle askerlikle ilgili düzenlemeleri içeren Askerlik Kanununda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Tasarısı, TBMM Başkanlığına sunulurken, tasarıya göre, 30 yaşından gün almış yükümlüler 30 bin lira bedel ödemek suretiyle askerlik hizmetini yerine getirebilecek.

Bedelli askerlikten potansiyel olarak yararlanabileceklerin sayısı yaklaşık 400 bin olunca  bankalar da birer birer bedelli askerlik kredilerini açıklamaya başladı.

ŞEKERBANK

Bedelli askerlik yapabilmek için kredi kullanmak isteyenlere yönelik bu imkanı sağlayan bankalardan olan Şekerbank, bedelli kredisi için 3-12 ay vadede kredi faiz oranını yüzde 1,30, 13-60 ay vadedeki faiz oranını ise yüzde 1,40 olarak belirledi.

Şekerbank’tan bedelli kredisi kullanmak isteyenler ayrıca 300 lira dosya masrafı ödeyecek.

TEB

Türk Ekonomi Bankası (TEB), “Önce TEB Şubesi Sonra Askerlik Şubesi” kampanyası ile bedelli askerlik yapacaklara özel, %1.40 faiz imkanı ile 36 ay vadeli kredi sunacağını açıkladı.

Bedelli askerlik için ihtiyaç duydukları krediyi TEB’den alanlar, ödemelerine 3 ay sonra başlıyor. TEB, söz konusu kampanya dahilinde dosya masrafı almıyor.

DENİZBANK

DenizBank, bedelli askerlik hizmetinden faydalanmak isteyen asker adaylarına 60 aya varan vade seçenekleriyle, masrafsız ve 3 ay ötelemeli kredi imkânı sunuyor.

DenizBank Perakande Bankacılık Grubu Genel Müdür Yardımcısı Gökhan Ertürk, bedelli askerlik kredisi ile ilgili olarak şunları söyledi: “DenizBank olarak bedelli askerlik kredi çalışmalarına başladık. Yasanın çıkması ile birlikte, asker adaylarına masrafsız ve ertelemeli kampanyamız ile hizmet vereceğiz.”

Ertürk, “DenizBank’ın yeni kredisinde asker adayları nakit ihtiyaçları için kredilerini masrafsız kullanabilecekler. Böylece askerlik hizmetini yaptıkları dönemde ve sonrasında ödeme sıkıntısı yaşamamaları için ürünümüzü 60 aya varan vade seçenekleriyle, 3 ay ötelemeli olarak sunmayı planlıyoruz. Başvuru için tüm adaylarımızın DenizBank şubelerine uğramaları yeterlidir.” dedi.
Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın bugün açıkladığı bedelli askerlik kararı sonrası, bu alanda kredi hazırlığında olan bankalar da düğmeye bastı.

GARANTİ

Garanti, 30.000 TL bedelli askerlik ücreti için, yüzde 1.46 faiz ve 60 ay vadeyle dosya bedelsiz kredi sunduğunu açıkladı.

Buna göre, krediyi kullananlar ilk yıl sadece 500 TL taksit ödeyecek ve sonraki yıllarda taksitleri oransal olarak artacak. Tercihe bağlı olarak eşit taksitli veya kademeli farklı taksit alternatifleri de olabilecek.

Banka, ayrıca 60 ay vade, 1.42 faiz oranı ve 250 TL dosya masrafı seçeneği de sunuyor.

Garanti Bankası'nın bedelli kredi seçenekleri şöyle: (Milliyet)

screenshot001.20111122162655.jpg