İşte dünyanın en eğitimli 5 ülkesi

İşte dünyanın en eğitimli  5 ülkesi

USA Today gazetesinde yayınlanan makalede, yükseköğretimin en çokRusya’da yaygın olduğu bildirildi.

Facebook twitter digg e-posta yazdır Makale, Ekonomik İşbirliği ve Kalkınma Örgütü’nün (OECD) 34 ülkesinde ve bu örgüte üye olmayan 10 ülkede yapılan araştırmaya dayanıyor.

Araştırma sırasında, sadece halkın eğitim düzeyi değil devletlerin yükseköğrenim için yapılan harcamalar hakkında bilgi toplandı. Gelişmiş ülkelerde, 2012’de her üç yetişkinden biri diplomaya sahipti; 2000’de her beş yetişkinden sadece biri sahipti. OECD ülkeleri, her bir üniversite öğrencisi başına ortalama 13 bin 957 dolar harcanıyor.

USA Today, en eğitimli beş ülkenin listesini yayınladı. Rusya, listenin zirvesinde gösterildi. Bununla birlikte Rusya’da her bir öğrenci başına yapılan harcama OECD ortalamasından yaklaşık iki kat daha az: 7 bin 424 dolar.

İkinci sırada Kanada gösterildi. Kanada, Rusya’dan sonra, nüfusun yarısından fazlası (%52,6) üniversite diplomasına sahip olduğu ikinci ülke. Ülke, ortalama 23 bin 225 dolarla yüksek öğrenime yapılan harcama kategorisinde de ikinci sırada. Bu kategoride ilk sırada, 26 bin 21 dolarlaABD yer alıyor.

Eğitim düzeyinde Japonya (% 46,6) üçüncü ve İsrail (% 46,4) dördüncü oldu. ABD, yüzde 43,1 ile beşinci sırada gösterildi.

USA Today’in verdiği habere göre araştırma sonucu son sırada Çin bulunuyor. Bu ülkede yetişkin nüfusun sadece yüzde 4’ü üniversite mezunu.