İşte Erdoğan'ın Davutoğlu'na son sözü

İşte Erdoğan'ın Davutoğlu'na son sözü

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Başbakan Davutoğlu'na "Bu durumda en doğru yol, kongreye gitmek olur" dediği gün yüzüne çıktı.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun Beştepe'deki görüşmesinden AK Parti'nin kongreye gitmesi yönünde bir karar çıktı.

AK Parti'nin kongre kararı; Türkiye gündemine bomba gibi düşürken, Milliyet gazetesinden Serpil Çevikcan, Beştepe'deki görüşmenin detaylarını yazdı. Erdoğan-Davutoğlu görüşmesini adım adım yazan Çevikcan, yazısında Cumhurbaşkanı'nın Başbakan'a söylediği son söze de yer verdi.

İşte Erdoğan'ın Davutoğlu'na son sözü - Resim : 1

Serpil Çevikcan'ın yazısından dikkat çeken o bölüm:

"Başbakan Davutoğlu, görüşmeye cebinde bir istifa metniyle gitmiyor. Buna karşın, son AK Parti grup toplantısındaki konuşmayı yapmış olmanın rahatlığı içinde ve bir kararla Beştepe’ye gittiği vurgulanıyor."

"OLAY KAFASINDA BİTMİŞTİ"

Diğer yandan kaynaklar, “Cumhurbaşkanı açısından olay kafasında bitmişti” ifadesini kullanıyor. Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın, Davutoğlu’na görevi devrettiği dönemden bu yana gelişen ve kriz alarmı veren bir çok kritik olayda ilişkinin test edildiğini düşündüğü belirtiliyor.

ak parti yeni genel başkan adayları anketi

BAŞKANLIK KONUSUNDAKİ UYUM VE KARARLILIK..

Hem parti yönetimine ilişkin ayrışma noktaları hem de Başkanlık konusundaki uyum ve kararlılık sorununun Cumhurbaşkanı açısından öncelikle dikkate alındığı kaydediliyor. Cumhurbaşkanı’nın bir “birikimin” sonucunda karar vererek dünkü görüşmeyi yaptığı ifade ediliyor. Bu nedenle, görüşmede Davutoğlu’nu dinlediği ancak temel ayrışma noktalarında mesafe almasına izin vermediği belirtiliyor.

EN DOĞRU YOL KONGRE

1,5 saati aşan görüşmenin sonunda tek seçenek Cumhurbaşkanı tarafından dile getiriliyor. Erdoğan, “Bu durumda en doğru yol, kongreye gitmek olur.” diyor."