İşte Erdoğan'ın ofisine böcek koyan o iki kişi !

İşte Erdoğan'ın ofisine böcek koyan o iki kişi !

Erdoğan'ın ofisine böcek koydukları iddia edilen iki isim yakalandıkları Romanya'dan Türkiye'ye getirildi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın başbakanlığı döneminde ofisine ‘böcek’ tabir edilen dinleme cihazı konulmasıyla ilgili yürütülen soruşturma kapsamında aranan eski Emniyet Genel Müdürlüğü İstihbarat Daire Başkanlığı Teknik Şube Müdür Yardımcısı Sedat Zavar ve polis memuru İlker Usta, Romanya’da gözaltına alınmıştı. Romanya yerel mahkemeleri, iki polisin iltica talebini reddetti ve  20 Mart’ta iade kararı verdi.

Vatan'daki habere göre Cumhurbaşkanı Erdoğan, şubat ayında iki polisin de Romanya’da yakalandığını belirterek, “Önce Hırvatistan, oradan Macaristan, ve Romanya’ya kaçtılar. Ve Romanya’da yakalandılar. Şimdi Romanya ile ilişkilerimiz devam ediyor. Bir an önce onların Türkiye’ye iadesini istedik. Temenni ederim ki en kısa zamanda iadeleri gerçekleşir” diye konuşmuştu.

‘İlker Usta yerleştirdi’

13 kişi hakkında açılan ‘böcek’ davasının iddianamesinde dinleme cihazlarının nasıl yerleştirildiği şöyle anlatıldı: “Başbakan’ın yakın koruması Serhat Demir ve Sedat Zavar, kendilerin eşlik eden konutpersonelini ofisinden salona çıkararak meşgul etti. Bu sırada ofisinde kalan polis memuru Enes Çiğci ve İlker Usta, daha önce Sedat Zavar’la birlikte hazırladıkları dinleme cihazlarını üçlü prize yerleştirdi.”

İddianamede, Zavar ve Usta’ya, “Başbakan’ı siyasi casusluk amacıyla dinlemek, kamu görevlisinin özel hayatın gizliliğini ihlal, kişiler arasındaki konuşmaları kaydetmek” suçları yöneltiliyor. İki polis hakkında  21’er yıldan 36 yıl 6’şar aya kadar hapis cezası isteniyor.

13 kişiye dava

Ankara Başsavcılığı’nın ‘böcek’ soruşturmasında aralarında Erdoğan’ın koruma Müdürü Mehmet Yüksel, Zeki Bulut ve eski TÜBİTAK Başkan Yardımcısı Hasan Palaz’ın da bulunduğu 13 kişi hakkında iddianame hazırlandı. İddianamede ‘Hançer’ kod adlı gizli tanık beyanı da var.

Varank ordaydı

İddianamede 28 Aralık 2011’de Başbakanlık Keçiören ikametinin altında bulunan ofislerinde ve 29 Aralık’ta da  Başbakanlık ofisinde dinleme cihazları bulunduğu ve aramalar Başbakanlık Başmüşaviri Mustafa VaranK’ın da bulunduğu anlatıldı.

Nasıl yakalandılar

Yakalama kararının ardından, Zavar ve Usta’nın Doğu Avrupa’da olduğu ve beraber hareket ettiği belirledi. Ardından izleri Sırbistan’da bulundu. Takip sonucu Romanya’ya hareket ettikleri belirlendi. Bilgi verilen Romanya polisi, ülkeye girmeye çalışan iki şüpheliyi yakaladı.