İşte Erdoğan'ın Vahdettin Köşkü'ndeki makamı

İşte Erdoğan'ın Vahdettin Köşkü'ndeki makamı

Murat Bardakçı Çengelköy'deki Vahideddin Köşkü'nü gezerek köşkteki izlenimlerini anlattı.

Habertürk gazetesi yazarı Murat Bardakçı, Cumhurbaşkanlığı ofisi olarak düşünülen ve 4 ayrı binadan oluşan Çengelköy'deki Vahideddin Koşkü'nü gezerek köşkteki izlenimlerini köşesine taşıdı.

40 YIL SONRA YENİDEN GİTTİ

Yazısında Vahideddin Köşkü'ne 40 yıl aradan sonra bu hafta tekrar gittiğini belirten Bardakçı, köşkün yenilendikten sonra eski düzenine sadık kaldığını, binanın özel dokunmuş halı ve tablolarla zenginleştirildiğini söyledi.

CUMHURBAŞKANI'NIN MAKAM ODASINI FOTOĞRAFLADI

Aynı zamanda Sultan'ın Şehzadelik döneminde ikametgahı olan ana binanın şimdilerde Cumhurbaşkanı'nın makam odası olarak kullanıldığını söyleyen Bardakçı, odayı resimleyerek köşesinde detaylarını anlattı.

KÖŞKÜ KUMARHANE YAPMAK İSTEDİLER

Murat Bardakçı, yazısının bir bölümünde Vahideddin ailesinin köşkleri 1970'li yıllarda satmış olduğunu ve satın alan kişilerin köşkü bir ara Kumarhane olarak kullandığı gibi sözlerin ortaya çıktığını söyledi.

Bardakçı yazısında şunları söyledi:

ŞAHSA DEĞİL, MİLLETE AİTTİR

İstanbul'da imparatorluk zamanından kalma sarayların, köşklerin ve kasırların müze değil ofis olarak kullanılması gerektiğini ve Avrupa'nın en gelişmiş demokrasilerinde bu uygulamanın varolduğunu yıllardan buyana yazıp söylerim..

Sarayları kullanmıyoruz, yahut kullanamıyoruz ama geçmişi aksettiren mülekkem bir Osmanlı evi olan Vahideddin Köşkleri'nin şimdi devletin zirvesine tahsis edilmesinden ve yabancı devlet başkanlarının eşsiz bir boğaz manzarasına nazır bu mekanda ağırlanıp Türkiye'nin zengin mazisini bizzat görecek olmalarından son derece memnunum.

Unutmamamız gerekir: Saraylar ve köşkler şahsın değil, miletin malıdır; şahıslar gider ama mülkler kalır!