İşte Erdoğan'ın yeni ''saray yavrusu''

İşte Erdoğan'ın yeni ''saray yavrusu''

Cumhurbaşkanlığı Sarayı arazisi içerisinde yapılacak olan özel konutta sona gelindi.

Cumhurbaşkanlığı külliyesinde yapımı süren Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve ailesinin yaşayacağı konutun inşaatı tamamlanmak üzere.

Sözcü gazetesinden Başak Kaya'nın haberine göre konutta, yatak odasıyla bağlantılı geçişi olan, çalışma odası büyüklüğünde bir kasa odası yapıldığı da ortaya çıktı. Yatak odasındaki giyinme odasından, çalışma ofisine ve oradan da kasa odasına geçiş yapılabilecek. Bu geçiş koridorunun projeye sonradan eklendiği öğrenildi.

Er­do­ğa­n’­ın mut­fak per­so­ne­li için ge­niş bir alan bı­ra­kıl­dı. Gı­da ana­lizi için alınan cihazlar buraya konulacak.

AİLE BİREYLERİNE ÖZEL KORİDORLAR

Proje ile Ak Saray’ın yanına yeni bir saray yavrusu da ekleniyor. İnşaatı ve iç dekorasyonu süren Saray yavrusunun bir kanadı resmi görüşmeler için diğer bir kanadı ise konut olarak planlanıyor.

Pencerelere güvenlik gerekçesiyle kurşun geçirmez cam takılacak. Pirinç ve kristal avizelerin aydınlatacağı Saray yavrusunda da yok yok… Saray yavrusunda, aile yemek odası, aile salonu, TV odası, aile kabul salonu, resepsiyon salonu da olacak. Aile bireylerinin kullanacağı koridorlar da ayrılmış durumda. Misafirler için de yatak odası ve süit odalar bulunuyor.

1-20150306102059.jpg

HA­VUZ­LAR­DAN Bİ­Rİ AÇIK, Bİ­Rİ KA­PA­LI

Sa­ray­da 2 ha­vuz bu­lu­nu­yor. Ka­pa­lı olan 104 met­re­ka­re, açık olan 89 met­re­ka­re. Ay­rı­ca, sau­na, hamam ve ma­saj sa­lon­la­rı da yer alıyor.

ÇİFTE HAVUZ, ÇİFT MASAJ ODASI

Konuta iki havuz da yapılacak. Biri 104 metre kare kapalı havuz, diğeri ise 89 metrekare açık havuz olacak. Açık havuzun çevresi ve üzeri, etraftan görülmemesi için kapatılacak. Her iki havuzda, çocuklar için derinliği az olan bölümler de bulunuyor. Havuza geçiş için alttan bir tünel de yapılacak. Erdoğan’a olası bir gıda suikastına karşı alınan önlemler ve analiz cihazlarının yanı sıra, konutta özel kiler odaları, beş ayrı soğuk hava deposu ile iki kuru gıda deposu da bulunacak. Beş kişilik ‘acil tıp ekibinin’ odaları da bodrum katta bulunuyor. Ayrıca diyetisyen için de bir oda planlandı. Baş aşçı odası ve mutfak personeli için odalar da unutulmamış… Mutfak ise 4+1 normal bir ev boyutunda ve tam 153 metrekare olacak.

2-682.jpg

ÖZEL Mİ­SA­FİR­LER BU­RA­DA AĞIR­LA­NA­CAK

Er­do­ğan’ın rahatı için “Ai­le ye­mek oda­sı ve ai­le sa­lo­nu­” ya­pıl­dı. Ya­tak oda­sı ile bağ­lan­tı­lı bir de ka­sa oda­sı var. Böylesi görülmedi…

MİMARLAR ODASI: 250 ODASI VAR

Kuaförlerin de bulunacağı konutta hobi salonu, çamaşırhane ile bir de sinema salonu olacak. Fitness, mescit, abdesthane, hamam, şok duş, çiftler için masaj odası, sauna alanları da yer alacak. Mimarlar Odası, 1150 odalı Cumhurbaşkanlığı Sarayı’nın yanına inşa edilen 7 bin metrekarelik alan üzerindeki Cumhurbaşkanlığı Konutu’nun 250 odalı olacağını açıklamıştı.