İşte Kılıçdaroğlu'nun açıklamadığı Adil Öksüz iddiası

İşte Kılıçdaroğlu'nun açıklamadığı Adil Öksüz iddiası

Hürriyet yazarı Abdulkadir Selvi, CHP lideri Kılıçdaroğlu'nun açıklamadığı iddiayı yazdı.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, CNN Türk'te Ahmet Hakan'ın 'Tarafsız Bölge' programına konuk olmuş, her yerde aranan FETÖ'nün 'Hava Kuvvetleri İmmaı' Adil Öksüzle ilgili olarak: "Kim bu Adil Öksüz, neden serbest bırakıldı ve neden yakalanmıyor? Benim bir cevabım var tabii ama şimdi söyleyemem. Bunu söylemem için elimde belge olması lazım, birtakım bilgiler var. Bunun üzerine gitmek gerekiyor. Adil Öksüz olayını yakından herkesin izlemesini isterim." demişti.

KILIÇDAROĞLU İSTİHBARATI ALDIKTAN SONRA SELVİ İLE GÖRÜŞMÜŞ

Hürriyet gazetesinden Abdulkadir Selvi'nin bu iddia ile ilgili olarak Kemal Kılıçdaroğlu'yla görüştüğü ve iddiayı araştırdığı ortaya çıktı. Bugünkü köşe yazısında Abdülkadir Selvi, Kılıçdaroğlu'nun aldığı istihbaratın Adil Öksüz'ün MİT ajanı olduğunu söyledi. İkili arasındaki görüşme sonrası iddiayı araştırdığını söyleyen Selvi, "MİT'in arşivlerine kadar inilerek yapılan araştırmada Adil Öksüz ismine rastlanılmadı" dedi.

Abdulkadir Selvi, Kemal Kılıçdaroğlu'nun iddiası hakkında konuşmaları üzerine şunları yazdı:

"31 Ağustos tarihli "Adil Öksüz korunuyor mu? yazımın çıktığı gün Kemal Bey aradı. "Adil Öksüz konusunda bana 20 gün önce önemli bir bilgi geldi" dedi. Merak ettim. "Adil Öksüz'ün, MİT ajanı olduğuna dair bir istihbarattı" diye konuştu. CHP liderine, "Bu istihbaratı araştırmam gerekir" dedim. Kemal Bey'de Ben de sizin araştıracağınızı bildiğim için paylaştım" karşılığını verdi.

Kılıçdaroğlu'ndan edindiğim istihbaratın peşine düştüm. "Adil Öksüz sicil numarası ile teşkilatımızda çalışmaktadır" denilmesini beklemiyordum. Ama istihbarat birimlerinde, "Teşkilatla kesinlikle bir bağlantısı yok" cevabını aldım."

Yazının tamamını okumak için tıklayınız

Hürriyet