İşte Kobani'de son durum

İşte Kobani'de son durum
Güncelleme:

YPG'nin IŞİD ile girdiği çatışmalarda üstün olduğu ve Kobani'nin yüzde 80'ine hakim oldukları bildirildi.

Kobani'den gelen dakika haberlerine göre şehirde YPG ve IŞİD arasındaki çatışmalarda Kürt güçleri yüzde 80 dolayında bir hakimiyet kurmuş durumda...

Kobani Savaşı, 75 gününü geride bıraktı. Peşmerge Güçleri’nin de takviye olmasıyla, kentin düşmesi ihtimalinin ortadan kalktığı ifade ediliyor. Kürt güçleri, alan kazanıyor.

KOBANİ'Yİ KURTARACAK SALDIRI İÇİN HAZIRLIK

YPG savaşçılarına göre, IŞİD mensupları artık Kobani’nin ancak yüzde 20’sini kontrol ediyor. Rudaw'a konuşan bir YPG komutanı, birkaç gün içinde saldırıya geçip, Kobani’yi tamamen kurtaracaklarını iddia etti.

BBC KAMERALARI KOBANİ'NİN HARABE SOKAKLARINDA

Savaş nedeniyle kent tam anlamıyla bir harabeye dönmüş durumda. Bununla birlikte kentte Kürt savaşçıların direnişi sürerken bazı siviller de yaşamlarını devam ettiriyor. Kobani'de bulunan gazeteci Barzan İso, kentin farklı bölümlerini BBC Türkçe için görüntüledi. İso'nun görüntüleri BBC Türkçe tarafından yayına hazır hale getirildi. Görüntlerde IŞİD'in havan topları ve bomba yüklü araçlar ile düzenlediği saldırılardan dolayı yerle bir olmuş Kobani sokakları dikkat çekiyor. Yer yer patlamamış havan toplarının göze çarptığı şehirdeki yıkım her şeyin sıfırdan yeniden inşa edilmesi gerektiğini gözler önüne seriyor.