İşte Köşk adaylarının son oy oranları

İşte Köşk adaylarının son oy oranları

GENAR Araştırma Başkanı İhsan Aktaş, yaptıkları son araştırmaların sonuçlarını canlı yayında açıkladı.

 

GENAR'ın Genel Müdürü katıldıkları programda 10 Ağustos'taki Cumhurbaşkanlığı seçimleri öncesi yaptığı son anketi açıkladı.

GENAR ARAŞTIRMA BAŞKANI İHSAN AKTAŞ'IN AÇIKLADIĞI RAKAMLAR;

Türkiye geneli 1800 denekli yüz yüze örneklem ile kendimizin finanse ettik. Müşterilere yaptığımız açıklamaları ise kamuoyu ile paylaşmıyoruz.

Bizim kendimiz için yaptığımız araştırmamızda partilerin oy oranlarına baktığımızda AK Parti'nin oyu yüzde 49.5, CHP'nin oyu 27 MHP'nin de 13 küsür, BDP'nin de 7'ye yakın bir oyu var kararsız seçmelerin dağıtılmış haliyle.

Böyle baktığınız zaman iktidar partisinin kendi oyu zaten yüzde 49.5,

DEMİRTAŞ CHP'Yİ BÖLÜYOR

MHP'den başlarda 17-18 oranında bir destek vardı sayın Başbakan'a bugün bu destek 13-14'lere düşmüş, MHP'li seçmenin yüzde 14'ünü CHP'li seçmenin yüzde 6,5'inin desteğini alıyor.

AK Parti'den de Ekmeleddin Bey'e giden oylar başlarda yüzde 4 civarındaydı. Bu yüzde 2,5'lere yüzde 2'lere düştü. Baktığınız zaman Demirtaş ile CHP seçmeni arasında bir oy geçişliği başladı.

CHP içinde laikliğe önem veren biraz daha milliyetçilikten ziyade sosyal demokratlığa yakın olan beyaz Türk tabir ettiğimiz seçmen Demirtaş'a oy veriyor.

Bu yüzde 1'lerde falan bir seçmeni temsil ediyor. Demirtaş'ın da 7 bandında olan oyu 8'lere çıkıyor.
Araştırmamıza göre, İhsanoğlu'nun oyları 37-38, Erdoğan'ın oyu 54, Demirtaş'ın oyu da 8.