İşte Pozantı saldırısının detayları

İşte Pozantı saldırısının detayları

Adana'da Pozantı İlçe Emniyet Müdürlüğüne düzenlenen PKK saldrısının ayrıntıları ortaya çıkıyor.

Adana'da Pozantı İlçe Emniyet Müdürlüğüne düzenledikleri silahlı saldırıda iki polis memurunu şehit ettikten sonra ölü ele geçirilen iki teröristin, bölücü terör örgütü PKK'nın infaz ve suikastler için özel eğitim verdiği elemanları olduğu belirlendi.

AA muhabirinin yetkililerden aldığı bilgiye göre, 31 Temmuz'da Pozantı İlçe Emniyet Müdürlüğüne saldıran grubun, terör örgütünün Amanos Dağları'ndaki elemanları olduğu tespit edildi.

4 kişi oldukları ve saldırıdan bir gün önce ilçede kaldıkları değerlendirilen teröristlerin, örgütün infaz ve suikastler için özel eğitim verdiği elemanları olduğu ortaya çıktı.

CEP TELEFONU KULLANMAMIŞLAR

Teröristlerin, saldırı için emniyet binasına sızma yönteminin, Ortadoğu'da etkin olan istihbarat teşkilatının elemanlarının kullandığı metotlara benzediği, yanlarındaki mühimmatın bir kısmını emniyet müdürlüğünün yakınındaki menfeze bıraktıkları ve cep telefonu kullanmadıkları belirlendi.

KAR MASKELİ

Etkisiz hale getirilen iki teröristteki kar maskesi ve eldivenlerden, saldırganların polisleri iz bırakmadan şehit ederek kaçmayı planladığı anlaşıldı.

BİR TERÖRİSTİ ÖLDÜRDÜKTEN SONRA ŞEHİT DÜŞMÜŞ

Bu arada saldırıda ilk olarak polis memuru İsa İpek'in şehit düştüğü, mesai arkadaşı Serdar Kazar'ın teröristlerle çatıştığı öğrenildi.

Kasığına isabet eden kurşuna rağmen çatışmayı sürdüren Kazar'ın, bir teröristi öldürdükten sonra şehit düştüğü belirlendi.

Terör örgütü PKK üyesi grubun, Pozantı Emniyet Müdürlüğüne gerçekleştirdiği silahlı saldırıda 2 polis şehit olmuş, çıkan çatışmada 2 terörist öldürülmüştü.