İşte rehinelerin serbest bırakılma şartı

İşte rehinelerin serbest bırakılma şartı
Güncelleme:

IŞİD'e yakın bir internet sitesine göre 49 vatandaşımızı Bağdadi'nin emriyle teslim almışız...

Irak Şam İslam Devleti IŞİD’e yakınlığıyla bilinen Takvahaber, örgütün rehinelerin serbest bırakılmasıyla ilgili yaptığı bir açıklamayı sitesinden duyurdu. Açıklamaya göre Musul Başkonsolosumuz da dahil 49 kişinin Türkiye’ye teslim edilmesi operasyonla gerçekleşmedi. Sitedeki bilgiye göre 49 konsolosluk görevlimiz ve aileleri, örgütün lideri Ebu Bekir El Bağdadi’nin doğrudan emriyle serbest bırakıldı. El Bağdadi’nin bu kararı  ”Türkiye’nin Haçlı İttifakı’na girmemesi şartıyla” aldığı belirtildi. Sitedeki açıklamada şu bilgiler yer aldı.

“İslam Devleti medya kaynakları, rehinelerin operasyonla değil bizzat Halife İbrahim (Ebu Bekir El Bağdadi) tarafından serbest bırakıldığını bildirdi.

Medya ve Türk yetkililerinin iddiasının aksine “operasyonla” degil bizzat Halife İbrahim’in (Ebu Bekir El Bağdadi) emriyle Türkiye’nin Haçlı İttifakına girmemesi şartıyla esirlerin serbest bırakıldığı bildirildi.”

Yapılan açıklamada şöyle denildi:

“Rehineler bizzat halifenin emriyle Türk hükümetinin İslam Devleti karşıtı koalisyona girmeyeceği açıklamasından sonra serbest bırakıldı.”

6005.jpg