İşte Türk ordusunun PKK'ya vurduğu darbe !

İşte Türk ordusunun PKK'ya vurduğu darbe !

TSK'nın PKK terör örgütüne yönelik operayonlarında bu zamana kadar 260 terörist öldürüldü, 400'e yakın teröristin yaralandığı öğrenildi. Demirtaş'ın kardeşinin yaralandığı da bildirildi.

Türk Silahlı Kuvvetleri, bölücü terör örgütü PKK'nın yurt içinde ve yurt dışında belirlenen hedeflerine yönelik operasyonlarını sürdürüyor. Operasyonların ilk gününden bu zamana 260 teröristin öldürüldüğü ve 380-400 teröristin yaralandığı duyuruldu.

Edinilen bilgiye göre, Türk Hava Kuvvetleri 28 F-16 savaş uçağı ile dün öğle saatlerinde başlayan ve gece yarısı sona eren bir operasyon düzenledi.

"Şehit Onbaşı Hamza Yıldırım" adı verilen operasyonda 28 uçak görev alırken, 65'in üzerinde hedef imha edildi. Vurulan hedefler arasında barınaklar, yer altı sığınıkları, malzeme depoları, yer altı mühimmat depoları ve mağaralar yer aldı.
 
Ayrıca, perşembe günü saat 14.00'te başlayan ve cuma gecesi saat 00.20'de sona eren operasyona ilişkin detaylar da ortaya çıktı. "Şehit Teğmen İbrahim Tanrıverdi" adını taşıyan operasyonda yurt içinde ve yurt dışındaki terör örgütüne ait 100'den fazla hedefe 80 uçakla operasyon yapıldı.
 
Bölücü örgüte yönelik operasyona katılan 80 savaş uçağına, yakıt ikmali için 2 tanker uçak, havadan ihbar ve keşif uçakları, insansız hava aracı ve hedef tespiti için 5 gözcü uçağı da eşlik etti.
 
SIĞINAKLAR YERLE BİR EDİLDİ
Operasyonda terör örgütüne ait 35 barınak, 15 mağara, 4 yer altı sığınağı, 2 yer altı mühimmat deposu, 2 malzeme deposu, 4 ağaç altı barınma yeri ile çok sayıda silah mevzisi imha edildi.
 
Selahattin Demirtaş'ın kardeşi de yaralandı
 
Terör örgütü PKK'nın güvenlik güçlerine silahlı saldırılar düzenlemesi üzerine gerçekleştirilen operasyonlarda bugüne kadar 260'ın üzerinde teröristin etkisiz hale getirildiği, aralarında HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş'ın kardeşi Nurettin Demirtaş'ın da bulunduğu 380-400 civarındaki teröristin de yaralandığı tespit edildi.
 
Öte yandan, terör örgütü PKK'ya yönelik operasyonların devam edeceği kaydedildi.

Etiketler PKK operasyon TSK