İşte Türkiye'nin ilk milli lazer silahı !

İşte Türkiye'nin ilk milli lazer silahı !

IDEF 2015 Uluslararası Savunma Sanayii fuarında ASELSAN’ın prototipini ilk kez sergileyeceği milli "hibrit lazer ve füze silah sistemi" de tanıtılacak.

Açılışı Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Milli Savunma Bakanı İsmet Yılmaz ve Genelkurmay Başkanı Orgeneral Necdet Özel tarafından yapılacak IDEF 2015 Uluslararası Savunma Sanayii Fuarı’nda Türk savunma sanayinin gözdesi bir çok yeni silah ve teknoloji ilk kez tanıtılacak. Vatan'dan İlker Akgüngör'ün haberine göre dünyanın en önemli savunma fuarından biri olan ve yerli-yabancı 549 firmanın katıldığı fuarın yıldızı ise ASELSAN’ın TÜBİTAK’la birlikte geliştirmeye başladığı ‘hibrit lazer ve füze silah sistemi’ olacak. Fuarda milli lazer silahının ilk prototipi sergilenecek.

Torpido da fuarda

 Laboratuarda belirlenen hareketli bir hedefi algılayıp lazer ışınıyla imha ettiği bilinen sistem, Türkiye’yi savunma teknolojilerinde zirveye çıkarıyor. ASELSAN ürettiği torpidoya karşı tedbir torpidosu TORK ve zırhlı tanklara karşı üretilen yeni ‘Tanksavar Füze Sistemi’ de ilk kez sergilenecek. Fuarda TSK envanterine giren ilk milli İHA olan Bayraktar TB2, alt sistemleri ile birlikte ilk kez dünya savunma sanayinin karşısına çıkacak. BMC ise fuarda geliştirdiği askeri araçlar otomatik silah kuleli mayına karşı korumalı 6x6 Kirpi ve TOMA’nın yeni nesilleri ile çok amaçlı zırhlı araç VURAN’ı tanıtacak. Fuar süresince Rus Karadeniz Filosu’nun çıkarma gemisi ‘Tsezar Kunikov’ İstanbul’da bulunacak. 
 
Hibrit sistem
 
Milli lazer silahının alçak irtifada kritik üs ve tesislerin korunması amacıyla hava araçları, seyir füzeleri ve İHA’lara karşı etkili olması planlanıyor. ASELSAN hibrit sistemi, 20kW bir lazer silahı ile konvansiyonel alçak irtifa hava savunma silahının birlikte çalıştığı bir dizaynla tasarlandı.