İşte yeni hükümetin ekonomi kurmayları

İşte yeni hükümetin ekonomi kurmayları

64. hükümette ekonomi kurmayları dikkat çekiyor..

Başbakan Ahmet Davutoğlu 64. Hükümette yer alacak isimleri açıkladı. Yeni kabinenin Ekonomi kurmayları belli oldu.

EKONOMİ BAKANI MUSTAFA ELİTAŞ

Mustafa Elitaş, 5 Şubat 1957'de Kayseri'de doğdu. Babasının adı Mustafa, annesinin adı Nuriye'dir.

Ekonomist ve Sanayici; Ankara Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesi İktisat ve Maliye Bölümünü bitirdi.
Sanayici olarak iş hayatını yürüttü. Kayseri Organize Sanayi Bölgesi Müteşebbis Heyet Üyesi oldu. Kayseri Sanayici ve İşadamları Derneği (KAYSİAD) Yönetim Kurulu Üyeliği görevini yürüttü. Mülkiyeliler Birliği Kayseri Şubesi Kurucu Üyeliği görevini üstlendi. 22 ve 23. Dönem Kayseri Milletvekili. İyi düzeyde İngilizce bilen Elitaş, evli ve 4 çocuk babasıdır.

0-009.jpg

MALİYE BAKANI NACİ AĞBAL

1968 Bayburt doğumulu olan Ağbal 1989 yılında İstanbul Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesi'nden mezun oldu. 1989 yılında Teftiş Kuruluna girmiş, 1993'te Maliye Müfettişi olmuştur. 2003'te Gelirler Genel Müdürlüğü Daire Başkanlığı görevine, 2007 yılında Bütçe ve Mali Kontrol Genel Müdürlüğü'ne atanmıştır. Ayrıca Ekim 2008 yılında Bakanlar Kurulukontenjanından YÖK Üyeliğine seçilmiştir. 12 Haziran 2009 tarihinde Maliye BakanlığıMüsteşarlığına atanmıştır. 8 Mart 2008 tarihi itibariyle de Ahmet Yesevi Üniversitesi Mütevelli Heyet üyesidir.[1] Maliye Bakanlığı Müsteşarlığı görevinden ve ayrıca YÖK genel kurulu üyeliğinden 2015 milletvekili seçimleri öncesinde aynı yılın Şubat ayında istifa etti. Adalet ve Kalkınma Partisi'nden Bayburt milletvekili seçilmiştir. 13 Eylül 2015 tarihi itibariyle Adalet ve Kalkınma Partisi'nin Ekonomiden sorumlu Genel Başkan yardımcısıdır.
 
Evli ve iki çocuk babası olup, İngilizce bilmektedir.

64-hukumetin-ekonomi-kurmaylari-belli-oldu-7905202_6612_m.jpg


SANAYİ BAKANI FİKRİ IŞIK

Fikri Işık, 13 Eylül 1965'te Gümüşhane Babacan köyünde doğdu. Babasının adı Tevfik, annesinin adı Mecbure'dir.

Öğretmen, İş Adamı; Orta Doğu Teknik Üniversitesi Eğitim Fakültesi Matematik Öğretmenliği Bölümünü bitirdi.
İzmit ve İstanbul'da özel okullarda İngilizce ve matematik öğretmenliği yaptı. Gıda sektöründe yönetici olarak çalıştı.
20 Ekim 2001 tarihinde Ak Parti Kocaeli Kurucu İl Yönetim Kurulu Üyesi oldu
22 Haziran 2003 tarihinde Ak Parti Kocaeli İl Başkanı oldu ve bu görevi 4 yıl sürdürdü.
23. ve 24. Dönemlerde Ak Parti'den Kocaeli Milletvekili olarak seçildi.
2007-2013 yılları arasında Ak Parti Genel Merkez Teşkilat Başkanlığında Bölge Koordinatörü ve Teşkilat Başkan Yardımcısı olarak Türkiye'nin değişik bölgelerinde 47 ilin sorumluluğunu yürüttü.
31 Ocak 2013 tarihinde TBMM Milli Eğitim, Kültür, Gençlik ve Spor Komisyonu Başkanlığına seçildi.
ODTÜ Mezunlar Birliği Vakfı, Hereke Eğitim ve Kültür Yardımlaşma Derneği, Kızılay,Yeşilay, Ay Işığı Yetim ve Öksüz Çocuklar Yardımlaşma Derneği ile KocaeliGümüşhaneliler Vakfı'nın üyesidir.
İyi düzeyde İngilizce, orta düzeyde Arapça bilen Işık, evli ve 4 çocuk babasıdır.

64-hukumetin-ekonomi-kurmaylari-belli-oldu-7905202_8959_m.jpg


ÇALIŞMA BAKANI SÜLEYMAN SOYLU

Aslen Trabzon Of'lu bir ailenin çocuğu olan Soylu 1969 yılında İstanbul'da doğdu. İlk ve ortaöğrenimini İstanbul'da tamamladı. Plevne Lisesi mezunu olan Süleyman SOYLU, İstanbul Üniversitesi İşletme Fakültesi'ni bitirmiştir.

Süleyman Soylu, siyasal yaşamına 1987 yılında DYP İstanbul İl Gençlik Kolları'nda başladı. Ailesi DP-AP geleneğinden gelen ve bu kültürün içinde yetişen Süleyman SOYLU, 1987–1990 yılları arasında, DYP İstanbul İl Gençlik Kolları'nda Yönetim Kurulu üyeliği ve teşkilat başkanlığı görevini üstlendi. 1995 yılında ise DYP Gaziosmanpaşa yönetim kurulu üyeliğine seçildi. 

17 Temmuz 1995 yılında yapılan DYP Gaziosmanpaşa Olağan Genel Kurulunda, delegenin ve tabanın isteği üzerine ilçe başkanlığına aday oldu. Yapılan seçimler neticesinde, 25 yaşında Türkiye'nin en genç ilçe başkanı seçildi. Yine parti tabanının ve Gaziosmanpaşa halkının isteği üzerine, daha çok hizmet anlayışıyla hareket etti ve Doğru Yol Partisi'nden Gaziosmanpaşa Belediye Başkan adayı oldu.

Süleyman SOYLU'nun yerel siyasetteki başarıları, halka güven veren yaklaşımı, 1999 yılında yapılan DYP İstanbul 7. Olağan Kongresi'nde onu İstanbul İl Başkanı yaptı. 3,5 yıl boyunca sürdürdüğü İstanbul İl Başkanlığı görevinden, 2002 genel seçimlerinde aday olmak için ayrıldı.

Süleyman SOYLU, 6 Ocak 2008 tarihinde yapılan Demokrat Parti'nin 4. Olağanüstü Kongresi’nde geçerli 800 oyun 529'unu alarak DP Genel Başkanlığına seçildi.

16 Mayıs 2009 tarihinde yapılan Demokrat Parti (DP) 5. Olağanüstü Büyük Kongresinde İkinci tur sonuçlarının ardından Süleyman Soylu ve Mehmet Ali Bayar, genel başkan adaylığından çekildi. DP Genel Başkanlığına Hüsamettin Cindoruk seçildi.

Süleyman SOYLU evli ve iki çocuk babasıdır.

64-hukumetin-ekonomi-kurmaylari-belli-oldu-7905202_3366_m.jpg

KALKINMA BAKANI CEVDET YILMAZ

Cevdet Yılmaz, 1 Nisan 1967'de Bingöl'de doğdu. Babasının adı Kemal, annesinin adı Fatma'dır.

Bürokrat; Orta Doğu Teknik Üniversitesi Kamu Yönetimi Bölümünü birincilikle bitirdi. Yüksek lisansını ABD Denver Üniversitesi Uluslararası İlişkiler Bölümünde, doktorasını Bilkent Üniversitesi Siyaset Bilimi ve Kamu Yönetimi Bölümünde tamamladı.
Başbakanlık Devlet Planlama Teşkilatı Müsteşarlığında planlama uzman yardımcısı olarak göreve başladı. Planlama uzmanlığına atandı. Devlet Planlama Teşkilatı AB ile İlişkiler Genel Müdürlüğü görevini yürüttü. AB Eğitim ve Gençlik Programları Merkezi İzleme ve Yönlendirme Komitesi Üyeliği, Ulusal Ajans, ATAUM ve Sümerhalı'da Yönetim Kurulu Üyeliklerinde bulundu.
23. Dönemde Bingöl Milletvekili seçildi. 23. Dönemde Türkiye-AB Karma Parlamento Komisyonu Üyesi ve Parlamentolararası Birlik (PAB) Türk Grubu Başkanı oldu. 60. Hükümette Devlet Bakanı, 61. Hükümette Kalkınma Bakanı olarak görevlendirildi. Çok iyi düzeyde İngilizce bilen Yılmaz, evli ve 2 çocuk babasıdır.

64-hukumetin-ekonomi-kurmaylari-belli-oldu-7905202_9053_m.jpg

ULAŞTIRMA BAKANI BİNALİ YILDIRIM

Binali Yıldırım, 20 Aralık 1955'te Erzincan Refahiye'de doğdu. Baba adı Dursun, anne adı Bahar'dır.

İstanbul Teknik Üniversitesi Gemi İnşa ve Deniz Bilimleri Fakültesini bitirdi. Yüksek lisansını aynı fakültede tamamladı. Dünya Denizcilik Üniversitesi (World Maritime University)'de ihtisas eğitimi aldı.
İTÜ Gemi İnşa ve Deniz Bilimleri Fakültesinde asistan ve araştırma görevlisi olarak çalıştı. Camialtı Tersanesi ve Gemi Sanayii Genel Müdürlüğünde mühendislik ve çeşitli kademelerde yöneticilik yaptı. İstanbul Deniz Otobüsleri Genel Müdürlüğü görevinde bulundu. İstanbul'da toplu taşımacılığın denize kaydırılması yönünde önemli projelere imza attı. 1999'da Uluslararası "SKAL" kalite ödülünü aldı. Adalet ve Kalkınma PartisiKurucular Kurulu Üyesi oldu. Dünya Denizcilik Üniversitesi (WMU) Yönetim Kurulu Üyeliğine seçildi.
22. Dönemde İstanbul, 23. Dönemde Erzincan Milletvekili seçildi. 58, 59 ve 60. Hükümetlerde Ulaştırma Bakanlığı yaptı. 61. Hükümette yeniden Ulaştırma Bakanı oldu.
İyi düzeyde İngilizce ve Fransızca bilen Yıldırım, evli ve 3 çocuk babasıdır.

64-hukumetin-ekonomi-kurmaylari-belli-oldu-7905202_4694_m.jpg


ENERJİ BAKANI BERAT ALBAYRAK

Dr. Berat Albayrak, Türk İş adamı ve Çalık Holding CEO'sudur.  64. Hükümet için yeni kabine açıklandı. Enerji Bakanı görevi Berat Albayrak'ın oldu.
 
2015 yılı Milletvekili seçimlerinde İstanbul 1. bölge 6. sıra Ak Parti Millet vekili adayı olup, seçilmiştir.
 
Yükseköğretimini İstanbul Üniversitesi İngilizce İşletme Bölümü'nde tamamlayan Albayrak, New York'ta Pace Üniversitesi'nde finans üzerine MBA yapmıştır. 1996 yılından itibaren profesyonel meslek hayatına başlayan Albayrak, 1999 yılından beri Çalık Grubu'nun yurtiçi ve yurtdışı şirketlerinde çeşitli görevler üstlenmiştir. 2002 yılında çalıştığı Çalık Holding'in ABD ofisinde Finans Direktörlüğü ile görevlendirildi. Bu esnada New York Pace University, Lubin School of Business'te İşletme Yönetimi Yüksek Lisansı yaptı. 
 
2006 yılında ABD'den Türkiye'ye dönen Albayrak holdingin Mali İşler Genel Müdür Yardımcılığı görevine atandı. 2007 yılında Çalık Holding'e Genel Müdür olarak atanmıştır. Albayrak, aynı zamanda grupiçi firmalarda da Yönetim Kurulu Üyesi olarak görev yapmaktadır. Finans ve Bankacılık bilim dalında doktorasını, yenilenebilir enerji kaynaklarının finansmanı üzerine tez hazırlayarak tamamladı.
 
12.Türkiye Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın damadı olan Berat Albayrak, iki çocuk babasıdır. Abisi olan Serhat Albayrak ise Turkuvaz Medya Grubu’nun CEO'luğu görevini yürütmektedir.
 

64-hukumetin-ekonomi-kurmaylari-belli-oldu-7905202_261_m.jpg