İTÜ Robot Olimpiyatları'nın Platin Sponsoru Monster Notebook Oldu

İTÜ Robot Olimpiyatları'nın Platin Sponsoru Monster Notebook Oldu
Güncelleme:

Teknolojiye ve yeniliklere her zaman destek veren performans bilgisayarlarının saygın markası Monster Notebook, İTÜ Robot Olimpiyatları 2015'te ana sponsor olarak yer alacak.

İTÜ Kontrol ve Otomasyon Kulübü (OTOKON) tarafından robotik alanda çalışma yapmakta olan öğrencileri, akademisyenleri ve endüstri temsilcilerini bir araya getirerek en son teknolojik gelişmeler ışığında robotik alanındaki çalışmaları ve yenilikleri paylaşmak amacıyla 2007'den bu yana rektörlük desteğiyle devam etmekte olan İTÜ Robot Olimpiyatları'nın (İTURO) 9'uncusu, 9-10-11 Nisan 2015 tarihlerinde İTÜ Ayazağa Yerleşkesi Süleyman Demirel Kültür Merkezi'nde Monster Notebook'un ana sponsorluğuyla düzenleniyor.

Özellikle oyun tutkunları ve workstation kullanıcıları arasında güçlü ve saygın bir yer edinmiş olan Monster Notebook'un da gelişen teknolojiye verdiği destek doğrultusunda, finansal katkılarının yanı sıra stantlarıyla da organizasyon boyunca yer alacağı İTÜ Robot Olimpiyatları'nda “Robotik ve Kontrol Bilimi” ana başlığından yola çıkılarak günlük hayattan profesyonel hayata, tıptan mühendisliğe çeşitli amaçlar ve alanlar için robotik teknolojisinin getirdiği yenilikler; konuyla ilgili akademik çalışmalar ve ekonomik etkiler gibi çeşitli perspektiflerden yaklaşımlarla seminerler, konferanslar, paneller, söyleşiler ve sergiler düzenlenecek. Ayrıca, yaklaşık 10 bin ziyaretçi ağırlayacağı tahmin edilen İTÜ Robot Olimpiyatları'nda robotik alanına ilgi duyanların katılımını daha da artırmak ve etkinliğe heyecan ve eğlence katmak adına çeşitli kategorilerde ödüllü yarışmalar da organize edilecek.

Olimpiyat Yarışmaları

İTÜ Robot Olimpiyatları 2015 yarışmaları, 10 kategoride düzenlenecek. Kayıtların mart ayında başlayacağı olimpiyatlarda robotlar; “Çizgi İzleyen”, “Basketbol”, “Mikro Sumo”, “Yangın Söndüren”, “Merdiven Çıkan”, “Labirent”, “Renk Seçen”, “Kendini Dengeleyen”, “Senaryo” ve “Serbest Kategori” dallarında yarışacaklar.

Katılım için herhangi bir koşul aranmayan yarışmalar, kategorilerde yarışabilecek özelliklerde robot tasarlayabilen herkese açık. Olimpiyat yarışmalarına katılmak isteyenler, oluşturdukları en fazla dörder kişilik takımlarla ituro.itu.edu.tr adresinden kayıt yaptırabilirler.

OTOKON Başarıyla Birlikte Anılıyor

İstanbul Teknik Üniversitesi bünyesinde, elektrik-elektronik mühendisliği bölümü öğrencilerinin öncülüğünde 2004 yılında kurulmuş olan OTOKON, Türkiye'deki diğer üniversitelerin öğrenci kulüpleriyle ortak hareket ederek öğrencilerin birbirleriyle iletişim, etkileşim ve paylaşım içerisinde ortak projeler geliştirmesine olanak sağlıyor. OTOKON, öğrencilerin mesleki gelişimlerine katkıda bulunmak amacıyla yürüttüğü çalışmalarla ülke dâhilinde imza attığı bir büyük çaplı organizasyonların yanı sıra Türkiye'ye uluslararası başarılar da kazandırmıştır.

Amerikan Havacılık ve Uzay Enstitüsü (AIAA) ve Amerikan Astronomi Topluluğu (AAS) tarafından ABD'de gerçekleştirilen geleneksel CANSAT (Mikro Uydu) yarışması birinciliği, güneş enerjisiyle hareket eden araba (ARIBA) ve hidrojen enerjisiyle çalışan bir diğer araba (HYDROBEE), OTOKON üyelerinin yer aldığı uluslararası başarılardan sadece birkaçı.

Monster Notebook Hep İleride

Oyun severler için tasarladığı olağanüstü grafik performansına sahip oyun bilgisayarı ve oyun laptoplarının yanında en son teknoloji ürünü iş istasyonlarıyla bilgisayarların sınırlarını zorlayan programlar kullanarak proje üreten profesyonellere de taşınabilir çözümler sunan Monster Notebook; oyun, mimari, grafik tasarım, görsel efekt gibi etkili GPU gerektiren alanlarda kullanılan software uygulamalarından en iyi verimin alınabilmesi için 9 yıldır, yüksek performanslı, güçlü, hızlı ve sorunsuz çalışan bilgisayarlar üreterek maksimum kalite ve yüzde 100 müşteri memnuniyeti ilkeleriyle hizmet veriyor. monsternotebook.com.tr, düzenli olarak organize ettiği ödüllü yarışmalarla; yeniliklere, yeni fikirlere ve özgün projelere verdiği desteği, İTÜ Robot Olimpiyatları 2015'in ana sponsoru olarak sürdürüyor ve yeni teknolojilerin en büyük destekçilerinden olmaya devam ediyor.

Monster Notebook'un İTÜ Robot Olimpiyatları'nda açacağı stantlarda markanın bilgisayar teknolojilerinin geldiği son noktayı gösteren modelleriyle tanışabilir; Monster Notebook bilgisayarlarını test edip farklarını gözlerinizle görebilirsiniz.