İTÜ'nün mezuniyetinde protesto

İTÜ'nün mezuniyetinde protesto
Güncelleme:

İTÜ mezuniyetinde bazı öğrenciler Rektöre sırtlarını dönerek protesto ettiler..

İstanbul Teknik Üniversitesi (İTÜ) lisans mezuniyet töreni bu akşam gerçekleştirildi. İTÜ Stadyumu'nda düzenlenen 2015-2016 Akademik Yılı Mezuniyet Töreni'nde 2235 öğrenci Teknik Üniversite'den lisans diplomalarını aldı. Törene, mezun öğrenciler, öğretim görevlileri ve öğrencilerin aileleri katıldı. Törende 205 öğrenci kep atarak mezuniyet sevincini yaşadı.

Mezuniyet töreni, Türk Musikisi Devlet Konservatuvarı öğrencisi Simge Sağın'ın verdiği konserle başladı. İTÜ Rektörü Prof. Dr. Mehmet Karaca ile Türk Hava Yolları'nı zirveye taşıyan, İTÜ Uçak Mühendisliği Bölümü 1983 yılı mezunu ve THY Genel Müdürü Doç. Dr. Temel Kotil de törene konuşmacı olarak katıldı. Sunucuların tebrik mesajlarını okuduğu sırada bazı öğrencilerin ıslık çaldığı görüldü.

Mezunlara seslenen Rektör Prof. Dr. Mehmet Karaca konuşmasında, farklı alanlarda kendini göstererek İTÜ'yü başarıyla temsil eden birçok mezunu olduğunu vurgularken Teknik Üniversite'yi, gölgesinde daha pek çok değerli nesiller yetiştirecek 243 yıllık bir çınar olarak gördüğünü belirtti. Rektör Mehmet Karaca konuşma yaptığı sırada bazı öğrencilerin arkasını döndüğü görüldü.

İTÜ'den en yüksek ortalamayla mezun olan İnşaat Mühendisliği bölümü birincisi Mert Gilan'ın mezunlar adına yaptığı konuşma sonrasında ise Teknik Üniversite'nin 243. yıl mezunları sahneye çıkarak mezuniyet coşkusunu tüm İTÜ'lülerle ve aileleriyle paylaştı.

Mezunlar, İTÜ Mezun Yeminini ettikten sonra keplerini havaya fırlattılar.

İTÜ'nün mezuniyetinde protesto

İTÜ'nün mezuniyetinde protesto

DHA