İTÜ'ye Budist Tapınağı yapılacak mı ?

İTÜ'ye Budist Tapınağı yapılacak mı ?

İTÜ Rektörü Karaca'nın istek olması halinde üniversiteye Sinagog yapılabileceğini duyan öğrenciler Budist Tapınağı için harekete geçti.

Rektör Prof. Dr. Mehmet Karaca’nın İTÜ kampüsüne cami yapılmasının planlandığını ve talep olması halinde sinegog da yapılabileceğini açıklamasının ardından öğrenciler Budist tapınağı için kampanya başlattı...

Milliyet'ten Gökhan Karakaş'ın haberine göre İstanbul Teknik Üniversitesi(İTÜ) Rektörü Prof. Dr. Mehmet Karaca’nın kampüse cami projesini açıklamasının ardından İTÜ’lü öğrenciler internette ‘tapınak’ kampanyası başlattı. Yaklaşık 25 bin öğrencinin eğitim gördüğü üniversitenin rektörü Prof. Dr. Mehmet Karaca, “itu24.com” sitesine verdiği röportajda kampüse cami projesinin düşünüldüğünü ve talep olması halinde sinagog bile açabileceklerini söyledi. Prof. Karaca’nın bu sözlerinin ardından üniversitenin yayın organı “itu24.com” tarafından ‘change.org’ sitesinde ‘Budist tapınağı kampanyası’ başlatıldı. İTÜ’nün gündemine bomba gibi düşen kampanyada destekçi sayısı kısa sürede 5 bine ulaştı. 

İTÜ’de 10 ay önce başlatılan “İTÜ’ye cami yapılsın” kampanyasına ise destek verenlerin sayısı 1300’de kaldı. Budist tapınağı için toplanan imzaların birkaç gün içinde İTÜ rektörlüğüne sunulması beklenirken, bazı öğrencilerin kampanyaya ilişkin yorumlarıysa şöyle oldu:

- Dini ihtiyaçlarımı yerine getiremiyorum en yakın budist tapınağı 2000 km ötede kalıyor öğle tatillerinde gidip gelemiyorum.

- Konfüçyanizm, Taoizm ve Budizm’le ilgileniyorum. Dini vecibelerimi yerine getirebileceğim bir alan olsa çok iyi olurdu.

- Yüce Siddharta aşkına rica ediyorum.

- Budistlerin ibadet hakkının devlet güvencesi altına alınmadığı günümüzde üniversitenin yenilikçi ve laik bir adım atarak budistlere özgürlük sunmasını istiyorum.