İzmir Çimentaş Atletizm Şubesini De Kapadı

İzmir Çimentaş Atletizm Şubesini De Kapadı

KURULDUĞU 1987 yılından bu yana İzmir'de amatör sporun en önemli kalelerinden biri olarak bilinen Çimentaş Spor Kulübü, cimnastikten sonra atletizm şubesine de kilit vurdu.2002 ve 2003 yıllarında minikler, yıldızlar, gençler ve büyükler...

KURULDUĞU 1987 yılından bu yana İzmir'de amatör sporun en önemli kalelerinden biri olarak bilinen Çimentaş Spor Kulübü, cimnastikten sonra atletizm şubesine de kilit vurdu.

2002 ve 2003 yıllarında minikler, yıldızlar, gençler ve büyükler kategorilerinde Türkiye şampiyonluğuna ulaşıp bu başarıyı elde eden tek kulüp olarak atletizm tarihine geçen, gençlerde 2002'de Avrupa şampiyonluğu, 2007'de Avrupa üçüncülüğü kupasını ülkemize getiren Çimentaş, yönetim kurulu kararıyla pistlerden de çekildi.

Geçen sene ritmik cimnastik şubesini lağvettikten sonra atletizm şubesini de kapatan Çimentaş, spor dünyasından tamamen elini çekerken, kulüp bünyesindeki 10 antrenör ve yaklaşık 60 sporcu serbest kaldı. Uzun yıllar kulüpte idari menajer olarak görev yapan Fuat Veziroğlu, kapatma kararının ekonomik değil, idari bir tasarruf olduğunu belirterek, "Holding yönetimi iki yıldır bunu planlıyordu. 30 Eylül itibariyle atletizm şubesi fiilen kapılarını kapattı. Bana göre İzmir sporunda bir devir kapandı" dedi.

YILDIZLAR YETİŞTİRDİ

ATLETİZM ve cimnastikte İzmir'i ulusal ve uluslararası alanda başarıyla temsil eden Çimentaş, Türk sporuna sayısız yıldız kazandırdı. Yıllarca milli mayoyla podyuma çıkıp Türkiye'ye önemli başarılar kazandıran Şükran Taşyuran, Berfin Sütçü, Gözde Özkebapçı, Burçin Neziroğlu gibi cimnastikçilerin yanı sıra Kenan Karakal, Emre Karadeniz, Hikmet Kahya, Mustafa Onurdemir, Deniz Onguner, İsmet Turan, Erdinç Ekin, Abdullah Deniz gibi rekortmen atletler Çimentaş formasıyla büyük başarılara imza attı.

FOTOĞRAF