İzmir için seçim anketi

İzmir için seçim anketi

Genel seçimler için yapılan İzmir merkezli ankette ilginç sonuçlar ortaya çıktı.

7 Haziran 2015 Genel Seçimleri öncesi İzmir merkezli İntegral Araştırma Şirketi'nden ilginç bir anket sonucu geldi.

İzmirli seçmene ankette "Yeni parti gerekli mi, kurulan parti ne yapmalı?" sorusu yöneltildi. Anket sonuçlarına göre İzmirli seçmenin yarısına yakını 'yeni bir partinin' gerekli olduğu görüşünde. 
İzmir anket sonuçlarına göre ankete katılanların yüzde 46.3'ü "Evet Türkiye'de yeni partiye ihtiyaç var" derken, katılımcıların yüzde 50,7'si 'Hayır' yanıtını verdi. Kararsızların oranı ise yzde 3 oldu.

YENİ PARTİ KURULURSA...

Milliyet Ege yazarı Hamdi Türkmen'in bugünkü köşesinden aktardığı İzmir anket sonuçlarının ikinci bölümü ise daha ilginç veriler ortaya koydu.

ekran-resmi-2015-02-27-10.20.41.png

Türkiye'de yeni parti kurulması gerektiğini düşünen seçmenlerin yeni partilere oy verme konusunda ise çekimser kaldı. Yeni kurulan partilere oy verme eğilimi yüzde 24'lerde kalırken, seçmenin yarıdan fazlası kurulan yeni partilere oy vermeyi düşünmüyor.

Anketteki "Yeni kurulan partilerden birine oy vermeyi düşünür müsünüz?"sorusuna katılımcıların yüzde 23.4'ü "Evet veririm" yanıtını verirken, "Hayır vermek diyenlerin oranı yüzde 51.6 oldu. Kararsızların oranı yüzde 11.4 iken, partileri tanımıyorum diyenlerin oranı yüzde 13.1 olarak kaydedildi.